Unik Saab 96 såldes för rekordbelopp

Ett unikt ladugårdsfynd med ett stycke svensk fordonshistoria som aldrig har körts, sedan bilen levererades…

Roy och Rogers Volvo Duett

Roy & Rogers Volvo Duett finns fortfarande kvar

Motorblog of Sweden besöker Niclas Gruffman som köpt filmbilen från Macken – Roy’s & Roger’s Bilservice. En Volvo Duett från 1967 som fått bekänna sin färg genom åren.

En av de äldsta Saabarna har sålts

En av de äldsta Saabarna har sålts på auktion. En testbil i form av en…

På besök i Porsches billager

Har du någonsin undrat vart Porsche har alla sina gamla bilar när dom inte visas på museum? I videon får du svaret. Innan denna lagringsanläggning öppnades 2012 var bilarna placerade på olika platser i hela Stuttgart. Men nu finns bilarna samlade på ett ställe. En guldgruva med klassiker.

E-type & Ferrari parkerade i ett garage sedan 70-talet

Ibland ramlar Youtube-kanalen Biltokig på bilhistorier som är lite mer udda än andra. Som när Bobo fick kika närmare på en svensksåld Jaguar E-type och en Ferrari 330 som båda varit parkerade i ett garage sedan 70-talet. Att E-typen endast haft en ägare och 1000 mil på mätaren gör inte saken sämre.

p1800 elbil

Volvo P1800 med eldrift och fyrhjulsdrift

Bilbyggargeniet Leif Tufvesson nya projekt är en Volvo P1800 som ska drivas helt på el. Det blir ett unikt och häftigt bygge med dubbla elmotorer och drivning på alla fyra hjulen. Biltokig har varit på besök och spanat in bygget.

Kungen i sin DeTomaso Pantera på Öland

Kungen visade upp sin DeTomaso Pantera och en Shelby GT350 när det arrangerades entusiastfordonsutställning vid Solliden på Öland. Youtube-kanalen Sportbilen var där och filmade. Foto: Håkan Linder 

Volvo 3000 GTZ – Finns bara i ett exemplar

Volvo 3000 GTZ byggdes för bilsalongen i Genève av Zagato och var tänkt för serietillverkning men det blev bara en. Tidningen Klassiker spårade upp Zagatos sportcoupé baserad på Volvo 164 och den verkar snart få nytt liv efter renovering. Se mer i videon och läs mer i tidningen Klassiker.

Sveriges största Saab 900-fantast?

Martin gillar verkligen Saab 900. Han tror att han har tio, eller var det elva stycken? Se delar av hans samling i videon. 

En Porsche-samling helt i vitt

Här är en av de mest unika Porsche-samlingarna i världen . I samlingen är allt vitt. Bilarna är vita, byggnaden är vit, väggarna är vita, golven är vita och möblerna är vita. I samlingen finns allt från klassiska Porsche Speedster till nyaste Porsche GT3 RS.

Abonnemang