Nya Audi A6 officiell – Fakta, bilder och film

Nya Audi A6
Publicerad 28 februari, 2018

Nya Audi A6 är här! Bilen är ny inifrån och ut, med nytt utseende, och ny teknik. A6 är den tredje bilen med Audis nya designspråk efter A8 och A7.

Nya Audi A6 är åttonde generationen A6, och kommer börja levereras i sommar, försäljningen startar redan i mars. Den kommer med lätta hybridmotorer – på samma sätt som i A8 – och kommer senare även att erbjudas som en plug-in hybrid.

Vid lansering i Sverige kommer två stycken motoralternativ att vara tillgängliga – en bensin och en diesel. En V6 3,0-liters TFSI-bensin ( 340 hk/500 Nm) och en 3,0 TDI (286 hk/620 Nm). Nya A6 kommer endast erbjudas som automat.

Motorerna är elektrifierade i form av hybridteknik. Ett litiumjonbatteri är placerat på bakaxeln och en generator i fram. Det är det som kallas lätthybrid och hjälper motorn vid behov och drivs istället med hjälp av el  i hastigheter från 55 till 160 km/h. Vid inbromsning återvinns kraften och på så sätt får man ner bränsleförbrukningen.

Utseendemässigt känner vi igen oss från A8 och A7. Inredningen är väldigt lik A7:ans och har två centrala pekskärmar, båda 8.6 tum som standard, men en 10.1 tums övre skärm finns tillgänglig som alternativ. Systemet, som kallas MMI, gör att fordonsfunktioner, genvägar och favoritknappar kan släpas och släppas, i likhet med en smartphone.

Audi A6 presenteras i nuläget bara som sedan och kommer ha sin publika premiär på bilmässan i Genève. Men en kombi, Avant på Audispråk kommer presenteras senare i år.