Artikeln presenteras av Betsson

Aston Martin med stor comeback i Formel 1

Publicerad 8 mars, 2021

Söndagen den 21:a mars drar Formel 1-VM 2021 igång med dunder och brak. Extra speciellt med årets upplaga av turneringen är att det klassiska racingmärket Aston Martin gör comeback, detta efter drygt 60 års frånvaro. För oss som följer uppladdningen går det inte att vifta bort hajpen Aston Martin nu bygger upp inför sin stora återkomst. 

Formel 1-VM 2021 är tänkt att bestå av 23 lopp och vi racingfantaster kunde inte vara mer taggade. Turneringen är förstås inte bara en sportslig höjdpunkt, utan också en tid då folk från världens alla hörn förs samman för att supporta sina förare. Den är även en period för spelare som gillar att höja spänningen ytterligare genom att betta på de stora loppen. Planerar du själv att spela på VM i Formel 1 kan du spana in odds motorsport hos Betsson och redan nu sondera terrängen inför när det är dags. 

Aston Martin – en joker i leken

Många är spända inför det ikoniska bilmärkets comeback, men det ska sägas att Aston Martin är långt ifrån favoriter att vinna turneringen. Snarare vilar favoritskapet på tungviktarna Mercedes och Red Bull. Med detta sagt ska vi inte helt och hållet räkna bort Aston Martin, som knutit till sig två mycket erfarna förare i tyske Sebastian Vettel och kanadensiske Lance Stroll. 

Den 33-årige Vettel, som vunnit hela 53 lopp, plockade hem sin senaste Grand Prix-seger så nyligen som 2019. Många ser på honom som en spännande och viktig mentor till blott 22-årige Stroll. Kan de bilda ett dream team och pusha varandra mot prispallen när allting är sagt och gjort? Det återstår givetvis att se, men redan nu ser det ut som att de har goda odds till att göra ny succé! Och självklart håller vi tummarna.

Presenterades av James Bond

Det var drygt sextio år sedan vi senast såg en Aston Martin-bil ställa upp i Formel 1. Bilmärket har framförallt varit förknippad med James Bond-filmerna där flera modeller medverkat genom åren. Ja, när vi pratar om kända bilar på film är det många som tänker på Aston Martin DB5 från 1963, som medverkade i klassikern Goldfinger. 

När man presenterade bilen Vettel och Stroll kommer att köra i, AMR21, skickade ingen mindre än den aktuelle Agent 007-skådisen Daniel Craig en hälsning till teamet. Han beskriver sin pepp över att bilmärket är tillbaka i Formel 1-sammanhang och önskar dem ett stort lycka till. 

Det återstår att se hur det kommer att gå för Sebastian Vettel och Lance Stroll i Formel 1-VM 2021, men oavsett kommer det bli spännande att följa duons utveckling i turneringen. 

Formel 1-VM 2021 sänds på V Motor och Viaplay.