Partnersamarbete

Att tänka på innan du mekar med bilen

Publicerad 23 oktober, 2020
Arbetsbyxor

När du tar med din bil till en serviceverkstad så vet mekanikern redan ungefär hur arbetet ska utföras och vilken skyddsutrustning som ska bäras. Varför skulle du meka med din bil i shorts och t-shirt utan någon som helst aning om vad du gör och vilka faror du utsätts för. Därför är det viktigt att du är medveten om vilket arbete som du utför samt bär rätt utrustning för att undvika olyckor och/eller onödigt slitage. Välj ett varumärke som tillverkar högkvalitativa arbetsbyxor, jackor och annan utrustning som engelbert strauss, samt var förberedd på arbetsuppgifterna.

Använd rätt kläder och utrustning

De flesta som är intresserade av bilar föredrar att mecka med sin bil själva. Såklart är det dyrare att lämna in den till en verkstad, men i några fall är det också betydligt roligare att göra det själv. Att bedöma och redogöra felet, hitta rätt verktyg och till sist genomföra arbetandet.

För att undvika slitage och skador måste du dock ta hänsyn till vilka kläder du använder när du mekar eller reparerar din bil. Oavsett om du ska laga bilen själv, fylla på bromsvätska eller utföra något annat jobb så krävs det att du har arbetskläder som garanterar säkerhet och skydd. 

Engelbert strauss arbetskläder

Letar du efter ett varumärke som tillverkar arbetskläder som arbetsbyxor och jackor eller annan utrustning av hög kvalitet är engelbert strauss ett märke du med fördel kan välja. Deras kläder passar dig som mekar mycket med bilar, befinner dig utomhus en stor del av dagen, arbetar med att bygga samt med olika verktyg. För dig som är professionell helt enkelt, och som bryr dig om din säkerhet.

Engelbert strauss har sedan en lång tid tillbaka arbetat med en vision om att optimera dess användares potential. På deras hemsida hittar du ett brett utbud av snygga arbetsbyxor att bära i garaget när du mekar med bilen, såväl som skyddshandskar och/eller skyddsglasögon om detta är nödvändigt för det arbete du ska utföra. 

Mecka själv med bilen

När du mekar med eller reparerar din bil är säkerhetsutrustningen minst lika viktig som att du har rätt ratt på bilen. Att utföra arbetet själv istället för att lämna in bilen till en verkstad är roligt, men borde inte vara på bekostnad av ens säkerhet. Se därför till att du har rätt arbetsbyxor, rätt handskar och annan utrustning för att minimera risken för att din kropp tar till skada eller att dina kläder slits ut. Men också att du är säker med arbetet du utför.