Artikel i samarbete med finapresenter.info

Bästa presenterna till bilentusiasten

Publicerad 26 april, 2020

Om du ska köpa en present till en person som verkligen älskar sin bil finns det många fina möjligheter. Det är välkänt att folk som älskar bilar också bryr sig en hel del om allt inuti och omkring fordonet. Här är några presenttips som kan passa din budget perfekt.

Den perfekta bil-presenten

När en förälder fyller 50 kanske du hade önskat att du hade råd med en helt ny bil som 50 års present. Då inte ens den samlade potten bland syskon och vänner räcker till ett nytt objekt till samlingen med veteraner får det bli något annat som kan vara glädjande och spännande.

Det vi måste komma ihåg när vi ser på bil-presenter är att de ska vara till för den som kör bilen. Du måste alltså sätta dig in i hur den som ska firas tänker. Om du vet att en detalj till motorn eller något annat som rör bilens funktion är det som önskas mest är det här bättre än en riktigt snygg rattmuff.

Saker att ha på sig när man kör

Något som nästan alltid fungerar riktigt bra som present till bilentusiasten är ett par snygga handskar. Handskar behövs av olika skäl. På vintern är det skönt att skydda fingrarna från kyla och is. På sommaren kan det vara vinden i den nedcabbade bilen som får knogarna att kännas stela.

Det finns också särskilda bilhandskar som är till för att ge ett bättre grepp om ratten. Dessa kan behövas då det ska köras race eller njutas av utflykter med särskilda bilar som en del av ett event eller helt privat.

Teknik i bilen som är ett gott stöd

Det finns också prylar som ökar trivseln i bilen både för förare och för de som åker med. En hållare till mobiltelefonen är ovärderlig för den som vill följa Waze instruktionerna men inte kan släppa taget om ratten. Det här är också något som gör det lättare att prata med folk som inte finns i bilen då de vill prata om något.

Kanske kommer det att hända något spännande på vägen. Då är det inte dumt att ha en särskild dash-kamera som filmar allt som händer framför bilen. Förhoppningsvis kommer det som spelas in att användas för att glädja andra online och inte för att reda ut olyckor och vem som har skulden. Men sistnämnda kan också vara en god anledning att faktiskt ha en kamera i bilen.

För utflykter och kortare turer

Det finns också bilprylar som är till för att göra utflykter och kortare utflykter roligare och mysigare. Bra musik är aldrig dumt och de flesta bilälskare ser fördelar med sådant som förbättrar ljudupplevelsen i bilen. Nya högtalare kan vara ett bra förslag men då ska du vara väl insatt i vad den som äger bilen kan tänkas vilja ha.

Sedan kan det vara roligt med prylar som kylboxar och liknande som ser till att picknicken håller sig fräsch på vägen. Inom detta segment finns det en massa roliga saker som kan passa även en mycket tajt presentbudget.

För den som aldrig hittar bilnyckeln

Det här är ett smart tips för dig med mycket liten budget. Om den bilälskare som du vill fira med en present är känd för att aldrig hitta sina bilnycklar (inte i handväskan och inte i hemmet) är en nyckelsensor med signal ett bra tips. Det här är en uppfinning som gör att nyckeln kan hittas med hjälp av ljudsignal.

Det finns också nyckel-GPS som gör att det går att hitta den borttappade nyckeln med hjälp av en smartphone. Inte alls dyrt men helt klart något unikt och mycket användbart för den som kanske har flera bilar och nycklar att hålla reda på.