Begagnade bilar, privat eller firma?

Publicerad 26 maj, 2014

begagnade bilar

Begagnade bilar är en stor marknad och du kan göra en riktigt bra affär om du hittar rätt.

Förr i tiden letade man oftast begagnade bilar i sin lokala tidning eller i motortidningar, det var tiden innan internet. Nu letar de flesta efter begagnad bil på internet, och då oftast i första hand på Blocket som är Sveriges största köp- och säljmarknad.

Många bilförsäljare lägger ut begagnade bilar på Blocket, men man ska inte räkna med att de lägger ut alla där. Därför kan det vara en smart idé att surfa in på olika bilåterförsäljares hemsidor och leta efter just din perfekta begagnade bil, exempelvis: Martenssons-Bil.se eller liknande.

Att köpa en begagnad bil hos en bilåterförsäljare har sina fördelar jämfört med att köpa privat. Kanske att priset är lite högre, men då kan du å andra sidan få fördelar som:

  • Finansiering
  • Gratis försäkring de första månaderna
  • Garanti på ditt köp
  • Byta in din nuvarande bil
  • Bilhandlaren har kollat upp att bilen är i OK skick
  • Om du är missnöjd med köpet har du rätt att anmäla till Allmänna Reklamationsnämnden

Hör med din bilåterförsäljare vad du får för fördelar om du köper begagnad bil hos dem. Det kan i slutändan bli billigare att köpa din begagnade bil hos bilhandlaren istället för privat om rätt saker ingår.

De flesta bilhandlare kan även hjälpa dig med att montera drag, takbox eller annan utrustning som en privatperson oftast inte kan erbjuda.