Sponsrad artikel i samarbete med Byggel.se

Belys din garageuppfart på rätt sätt

Publicerad 4 november, 2018

utomhusbelysning

Under det svenska vinterhalvåret är det väldigt mörkt i vårt land. Att lysa upp utomhus, speciellt sin garageuppfart ger ett ljusare och mer välkommet intryck.

Hur man belyser sin trädgård eller garageuppfart beror helt klart på hur man bor, i villa, på landet eller i ett radhusområde. Beroende på hur man bor bör man fundera på olika alternativ för utomhusbelysning. Vill du ha stolplykta, vägglampa, spottar eller strålkastare? Vill du styra belysning via timer, rörelsedetektor eller kanske via en app?
Här nedan ger vi exempel på belysning som kan passa för din garageuppfart:

Stolplykta

Den klassiska stolplyktan är både snygg och praktiskt eftersom den går att placera på dom flesta ställen. En eller flera stolplyktor ger ett lyxigt intryck och ramar in garageuppfarten på ett fint sätt.

Vägglampa

Vägglampan är kanske den mest klassiska utomhuslyktan. Genom att placera en vägglampa på garaget och/eller huset ger både ljus i trädgården och ger fasaden mer liv.

Spottar

Spottar har blivit allt mer populärt dom senaste åren. Man kan placera spottarna under takfoten, vilket ger en bra punktbelysning på fasad. Spottar kan även placeras i marken, exempelvis i gatstenen på din garageuppfart. Spottarna ger ett modernt intryck med punktbelysning, men är kanske inte det mest effektiva sättet att lysa upp en mörk garageuppfart. Ibland behöver man komplettera med en vägglampa eller stolplykta.

Strålkastare

En strålkastare kan vara ett bra alternativ när man bor ute på landet då ingen annan belysning finns. Har du exempelvis en stor gårdsplan är en strålkastare ett bra alternativ. En strålkastare med rörelsedetektor ger ett starkt ljus när du kommer hem. En bonus är att det starka ljuset även kan även skrämma bort tjuven.

Handla utomhusbelysning online

Att handla utomhusbelysning online lönar sig oftast. Hos Byggel.se hittar du alla möjliga elprodukter, belysning och mycket mer till låga priser. Alltid med snabba leveranser och fri frakt vid köp över 999kr.