Samarbetsartikel

Bensinkort med kredit – Bonus när du tankar

Publicerad 2 januari, 2023
Bensinkort med kredit

Att tanka bilen är för många personer en lika stor självklarhet som att borsta tänderna, gå till jobbet eller få en god natts sömn. Och just därför är det viktigt att man gör detta på ett förmånligt vis. Med ett så kallat bensinkort kan man förvandla varje tillfälle som man tankar bilen till en framtida investering. Du samlar nämligen ofta poäng när du fyller på med bränsle; i många fall innebär dessa poäng sedan att du får rabatt på ditt drivmedel. På så sätt tjänar du pengar medan du också spenderar pengar.

Bonuscheckar är också en fördel när det kommer till bensinkort med kredit, vilket innebär att du inte bara får rabatterat drivmedel, men även andra rabatter och förmåner. Som ett resultat av en ökad konkurrens och en ständigt växande marknad, så finns det goda möjligheter för konsumenter och bilägare att hitta kreditkortslösningar med få nackdelar.

En av de största fördelarna med denna investering är också att många bensinkort är helt och hållet avgiftsfria. Du behöver heller inte avskräckas av idén att hålla reda på olika kreditkort för olika syften – ett bensinkort med kredit är i grund och botten ett betalkort du kan använda i princip all handel (den väsentligaste skillnaden på ett vanligt kreditkort och ett bensinkort är just förmånerna för bilägare). Detta innebär att du också samlar poäng på dina köp även när du inte tankar. För dig som önskar mer information kring de olika kreditkorten på marknaden så rekommenderar vi att surfa in på hittakreditkortet.se. De har, i samarbete med ett flertal finansexperter tagit fram en av Sveriges mest omfattande artiklar kring specifikt bensin- och tankkort.

Vad du ska tänka på när du skaffar ditt bensinkort 

Likt det övergripande utbudet av generella kreditkort, så finns det också många olika bensinkort att välja mellan. Här följer råd av vad du bör prioritera i kreditkortsavtalen.

Bränslerabatt

Det du först och främst bör väga in är så klart hur förmånligt bensinkortet är. Rabatt på drivmedel ska självfallet vara A och O. Se över utbudet och se vilken typ av rabatt som är generös, och vilka bensinstationer som erbjuder mest rabatt (vet du med dig du till exempel tankar ofta på Preem, så är bensinkortet Re:member Flex ett attraktivt val, då du får hela 15 öre rabatt per liter bränsle i dessa bensinstationer).

Bonuspoäng när du handlar

Bonussystem är som sagt viktigt – se till så att du för rätt förmåner inte bara när du tankar, men när du använder bensinkortet som betalkort i allmänhet.

Försäkringar

Det är inte sällsynt att bensinkort har en medföljande reseförsäkring, vilket innebär att du är skyddad om något oförutsett skulle hända när du är utomlands – till exempel om du råkar ut för stöld, eller om du blir sjuk och måste söka vård.

Välj ett kort utan avgift

Återigen, många bensinkort är avgiftsfria, vilket gör det till en grundförutsättning att du väljer ett kort som inte kostar dig något.

Läs igenom alla villkor

Du bör inte bara se över bensinkortets villkor, men också med ett granskande öga läsa det noggrant. Här får du reda på alla avgifter, räntevillkor och förmåner.