Samarbetsartikel

Betting på F1 – så går det till och vilka bettingsidor passar

Publicerad 27 april, 2022
formel1-tema

Om du är intresserad av formel 1 kan det vara lite av en stämningshöjare att betta. Men hur kan du betta på F1, och vilka saker ska du tänka på om du bettar?

Dessa frågor och fler svarar vi på nu.

Vilka bettingsidor passar bäst för F1-betting?

Det finns många bra bettingsidor där du kan betta på F1-racing, och Campobet är en av de riktigt bästa. Där kan du betta på samtliga F1-lopp, och om någonting skulle gå fel är det lätt att nå supporten. 

Finns det någon strategi vid F1-betting?

Det finns ingen speciell strategi mer än att du ska läsa på gällande vilka förare som är i form samt vilka F1-bilar som är mest optimerade just nu. Värt att tänka på är att experternas råd inte alltid stämmer, så gör gärna egna efterforskningar gällande hur du ska betta.

Så kan du betta på F1-racing

1. Betta på vem som ska vinna

Ett av det vanligaste sätten att betta på F1 är att du försöker förutse vem som vinner. Du kan vinna mycket pengar om du bettar på en förare som har höga odds för att vinna tävlingen, medan du vinner lite mindre pengar på att betta på en favorit som vinnare. 

2. Betta på pallplatserna

När du bettar på pallplatserna då försöker du förutse vilka som kommer etta, tvåa respektive trea. Att betta rätt på detta är supersvårt, men den potentiella vinsten är samtidigt hög. Alltså betydligt högre än om du “bara” förutsett rätt vinnare.

3. Betta på pole position

När F1-förare kvalar får vinnaren i kvalet starta föst. Han får alltså vara i pole position. I regel är det de bästa och mest namnkunniga förarna som hamnar i pole position, men det är ju inte säkert att så blir fallet. Så om du bettar på att en okänd F1-förare ska hamna i pole position och det väl blir så, då vinner du mycket pengar.

4. Betta på förare vs förare

Enligt Fordon.nu finns det en stor rivalitet mellan förarna inom F1-racing, och av den anledningen tycker många det är extra kul att betta på vem som kommer först av två förare. När du bettar förare vs. förare vinner du i regel inte så mycket pengar, men du har samtidigt särskilt goda möjligheter att vinna.