Artikel i samarbete med VMishockey.se

Bilarna hockeyspelare kör

Publicerad 8 december, 2020

Det är lätt att tro att professionella ishockeyspelare bor i ishallen dygnet runt, men faktum är att de lever vanliga liv precis som alla andra. Som idrottsman är det viktigt att kunna transportera sig mellan hemmet och träningsanläggningen på ett smidigt sätt. Oftast är det svårt att synka träningstiderna med avgångstiderna hos kollektivtrafiken. Därför väljer många hockeyspelare att köpa en bil. Många spelare anser dessutom att man kan slå på stort när man ändå ska köpa en ny bil. Det är en anledning till att professionella idrottsutövare ofta åker runt i dyra bilar. 

Professionella ishockeyspelare har bilar som de flesta andra, såklart. Men som hockeyproffs tjänar man oftast ganska mycket pengar. Speciellt om man är en spelare som spelar i den nordamerikanska högstaligan, NHL. Varje lands bästa spelare får även ställa upp i ishockey-VM. I det svenska landslaget är dessa spelare är oftast elitspelare i SHL eller NHL. Ishockey-VM hålls varje år, men på grund av Corona-pandemin kan VM 2021 få ställas in eller flyttas enligt vmishockey.se. Detta bör dock inte påverka spelarnas val av bil särskilt mycket då VM inte är där dom gör sina stora pengar.

Sportbil eller stil och klass?

Många hockeyspelare väljer att köpa bilar från kända lyxmärken som Porsche, BMW, Mercedes eller Lamborghini. Det finns dock de spelare som väljer att köra mer ”vanliga” modeller som Volvo och Audi också. Visserligen är de vanliga bilarna ofta utrustade till max med all tänkbar extrautrustning.

Även om bilen främst är ett transportmedel är det många spelare som ser sin bil som en statussymbol. Vissa spelare har drömt om en viss bilmodell under flera år. Då är det naturligt att man väljer att köpa den modellen när plånboken tillåter. Våra svenska ishockeyproffs är inga undantag. Här nedan ger vi exempel på vad våra ishockeystjärnor kör för bilar:

Peter Forsberg

Peter Forsberg har tidigare kört bland annat Volvo XC90. Men när den skulle bytas ut valde han att uppgradera med hela tre nya bilar från Porsche, alla vita. En Porsche Cayenne, en Porsche Panamera och en Porsche 911 cabriolet. Även om Peter Forsberg mer är en båtmänniska så har han en bilpark han inte behöver skämmas för.

Henrik Lundqvist

Ishockeymålvakten Henrik Lundqvist har ett större bilintresse och äger ett flertal sport- och lyxbilar. Bland annat en Bentley Continental GTC SuperSports, en Porsche 911 Turbo S och en Lamborghini Gallardo.

Börje Salming

Börje Salming är en legend inom ishockey. Även om det var längesen han spelade ishockey på professionell nivå kör han fortfarande en fin bil. Börje Salming kör en Volvo XC90. Men han kör inte bara Volvo, utan har också medverkat i reklamfilm för Volvo.  

Missa inga nyheter från hockey-VM

Gillar du ishockey? Då ska du surfa in på vmishockey.se. De rapporterar från hockey-vm så att du garanterat inte går miste om de snyggaste målen eller de hårdaste tacklingarna. Sajten ger dig även spännande och intressanta intervjuer med spelare och tränare. Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna från hockeyvärlden.