BILTEST: Kia Optima Plug-In Hybrid

Kia har ett brett miljöbilsutbud i elbilen Soul EV, hybriden Kia Niro Hybrid och nu kommer även helt nya Kia Optima Plug-In Hybrid.

Kia Optima Plug-In Hybrid levereras med en 2.0 GDi bensinmotor och en elmotor samt ett batteri med stor kapacitet. Den kombinerade motoreffekten är 205 hk och tar dig upp till 100 mil. 

I hybridläget väljer bilen automatiskt vilken motor som ska användas. I elläget används bara elmotorn för en smidig, tyst och kraftfull körning. Batteriet kan laddas från ett vanligt eluttag eller med en laddstation och ger dig 54 km av ren elektrisk körning. Laddningstiden är 2-3 timmar vid snabbladdning, 4-5 timmar vanligt eluttag. 

Kia Optima Plug-In Hybrid kommer med 7 års nybilsgaranti från fabrik, vilket såklart även omfattar batteriet. Kia Optima Plug-In Hybid är en bil som sätter en ny standard för hur en moden miljöbil kan se ut. Den är snål på utsläpp och bränsle, men den är samtidigt generös vad gäller utrymme, komfort och utseende. Under 2017 kommer även Optima Sportswagon som Plug-In Hybrid. 

Publicerad 24 januari, 2017