BMW 5-serie Touring provkörd

Wayke har provkört nya BMW 5-serie Touring (2019) – se provkörningen för att veta hur den upplevs, hur den är att köra och hur den ställer sig mot Volvo V90, Mercedes E-klass, Audi A6 och moderna SUV:ar.

BMW 5-serie är en bil som är byggd för att avverka mil på autobahn, men användningsområdet sträcker sig längre än så. Särskilt när det kommer till kombiversionen eller touring som tillverkaren kallar det. Så frågan är om den tyska tillverkaren har lyckats bygga en så pass bra bil att den kan få svenskarna att återuppliva sin gamla kombi-kärlek och för en stund och se bort från den nuvarande SUV-hetsen.

Väl inne i bilen är det lite som att sätta sig i en direktörsstol. Sätena är fantastiskt sköna och väldigt inbjudande till långa resor. infotainmentsystem som går under namnet iDrive går att kontrollera via pekskärmen, analoga snabbknappar och en ”snurr-kontroll”. Kombinationen bidrar till hög användarvänlighet och gör det tillsammans med systemets funktioner till bland det bästa systemet på marknaden.

BMW 540i xDrive

Motor: 6-cyl 3.0l bensin
Växellåda: 8-stegad automat.
Hästkrafter: 340 hk.
Drivhjul: Fyrhjulsdrift.
0-100 km/h: 5,1 sek
Bränsleförbrukning bl. körning: 7,8 l/100 km
Pris från: 429 900 sek
Rival: Mercedes-Benz E-klass kombi pris från 444 900 kr

Publicerad 11 januari, 2019