Bugatti Chiron som LEGO-bil

Publicerad 2 juni, 2018

LEGO och Bugatti har lanserat en LEGO-bil i form av Bugatti Chiron. Bilen är byggd i form av LEGO® Technic™, vilket är Legos lite mer avancerade byggsatser.

Bugatti Chironmodellen för samman det ikoniska franska ultralyxbilmärkets designarv och LEGO Technic-elementen i en nyskapad version av den allra senaste superbilen från Molsheim.

Den nya modellen lanserades den 1 juni, i LEGO House på företagets högkvarter på Billund, presenterat av Niels B. Christiansen, VD för LEGO Group och Bugatti VD:n Stephan Winkelmann.

Modellen är i skala 1: 8 och är 14 cm hög, 56 cm lång och 25 cm bred. Byggsatsen innehåller 3,599 bitar och är fylld med komplicerade och imponerande detaljer. Exempelvis en aerodynamiskt kaross, aktiva bakfjädrar, fälgar med lågprofilsdäck, detaljerad cockpit och en detaljerad W16-motor med rörliga kolvar.

När man öppnar dörrarna upptäcker man att det finns mer i cockpiten än vad man är van vid i en LEGO-bil. Här hittar vi exempelvis en 8-växlad växellåda med paddles och en ratt som bär det ikoniska Bugatti-emblemen.

Byggsatsen går att köpa redan nu till ett pris av 3999 kronor. Se mer på Lego.com