Detta är sommarens populäraste bilar

Publicerad 20 juli, 2018

Svenska bilförsäljningen har slagit alla tidigare rekord i sommar och detta är de populäraste bilarna.

Motorbranschens Riksförbunds (MRF) bilsajt Wayke har analyserat köp av både begagnade och nya bilar 1 juni till och med 19 juli för att avgöra vilka bilmodeller som säljer snabbast i sommar.

Det är inte bara temperaturen som slår rekord just nu, det råder högtryck även på bilmarknaden och antalet bilköp är fler än någonsin. I juni såldes det 73 procent fler jämfört med samma period förra året. Svenskarna har skyndat till bilhallarna på grund av de nya skattereglerna bonus malus som infördes 1 juli och samtidigt gjort sig av med sin gamla bil.

Wayke, som är Sveriges näst största handelsplats för bilar, har tittat på hur lång tid olika bilmodeller i snitt ligger ute till försäljning innan de säljs. Det rör sig om tiotusentalsbilar som lagts ut till försäljning 1 juni till och med 19 juli.

Bilarna som har sålts snabbast i Sverige i sommar

1. Volvo V60

2. BMW X6

3. Volkswagen Polo

4. BMW 5-serien

5. Mercedes Benz GLC

6. Skoda Octavia

7. Peugeot Partner

8. Volkswagen Caddy

9. SAAB 9-3

10. Subaru Outback

Topplistan domineras helt av bensin och diesel men Martin Fransson, vd på Wayke, tror att den första elbilen tar sig in inom kort.

– Jag tror nog att vi kan se en laddbar bil på listan redan nästa år. Försäljningen är fortfarande marginell men med tanke på miljöbilsbonusen på 60 000 kr som infördes 1 juli så kommer vi förhoppningsvis se en förändring. Får jag chansa så blir Nissan Leaf eller Toyota Rav4 Elhybrid först in på listan, säger Martin.