Elbil som kan köra 83 mil på en laddning

Lucid Air
Publicerad 12 augusti, 2020

Elbilstillverkaren Lucid Motors arbetar hårt för att sätta en ny standard för hållbara transporter. Inom kort lanserar man Lucid Air, en helt elektrisk sedan som kan köra 83 mil på en och samma laddning.

Lucid Motor är en ny biltilverkare och deras första modell kommer heta Lucid Air som är en toppmodern lyxsedan med en Kalifornieninspirerad design som stöds av beprövad race-teknik. Bilen är en mellanstor bil som kommer att leverera mer än 80 mils av räckvidd och en acceleration på 0-100 km / h på under 2,5 sekunder.

Produktionsversionen av Lucid Air kommer att presenteras online den 9 september 2020. Kundleveranserna av Lucid Air, som kommer att produceras på Lucids nya fabrik i Casa Grande, Arizona, börjar i början av 2021.

Man kan redan nu reservera bilen till en kostnad på $1000 dollar, som är fullt återbetalningsbart om man skulle ändra sig.

Bilens officiella prislapp kommer att meddelas den 9 september, men VD Peter Rawlinson har tidigare sagt att bilen kommer kosta “norr om $1000 dollar,” alltså något över 873 000 SEK.