Samarbetsartikel

En guide för motorsport och betting

Publicerad 4 november, 2021
Motorsport betting

Att tävla mot varandra i olika sporter är som inpräntat i människans natur så länge vi kan minnas. Men med tiden har den delen utvecklats till många olika typer av sporter och en av dom är motorsport. Därför har vi tagit fram en guide för att ta reda på vad motorsport är och hur betting på motorsport fungerar. Motorsport krävs absolut en tanke bakom och ett intresse för sporten först då är chansen mycket hög att du vinner på dina odds. 

Motorsport

Motorsport har sedan många år tillbaka varit en otroligt populär sport och det finns flera olika kategorier inom sporten. Motorsport är precis som det låter en sport som bedrivs av motordrivna fordon såsom bil, motorcykel, race båt och flygplan. Den tveklöst mest populära motorsporten är Formel 1 i världen men kollar man på Sverige så är vi helt klart för rally. 

Förutom de två sporterna så finns det också Touring Car (STCC, BTCC, WTCC, DTM), Nascar, Indycar och MotoGP. Men hur fungerar det att spela på odds i motorsport? Fortsätt läsa nedan så ska vi berätta mer.

Vad är betting?

Betting kommer från början från det engelska språket och det innebär att man slår vad om något. Betting har funnits med så länge vi kan minnas och något som alltid har varit väldigt populärt. Men för att kunna betta så behöver man först och främst förstå vad betting är. Betting innebär att du satsar pengar på att en viss person eller lag som du tror kommer att vinna eller förlora. Det innebär att du har chansen att vinna om du bettar på rätt person/lag. 

Hur fungerar betting?

Betting på olika motorsporter skiljer sig åt ganska mycket. Därför är det viktigt att man sätter sig in i den sporten man är mest intresserad av för att få ett bättre resultat på bettingen. Visst är det inte givet att man vinner men det är med större sannolikhet att man vinner om man vet vad man bettar på. 

Betting innebär  i motorsport att du bettar på en person som du tror kommer att vinna matchen eller turneringen. Du kan välja att satsa på en spelare eller flera. Du kan även kombinera din bett med flera olika resultat det betyder att du bakar ihop alla oddsen tillsammans och du har chansen att vinna en högre summa. Detta är självklart svårare men kan man sin sport så är det inte helt omöjligt. 

Det flera sajter som erbjuder odds betting och du har  t ex Unibet. När det kommer till betting på motorsport är det så bra odds som möjligt som vi är ute efter. Men tyvärr så erbjuder inte alla sajter samma odds därför är det viktigt att kolla upp vad för typ av odds varje sida erbjuder. Vissa erbjuder högre odds än den andra vilket är bra att ha koll på. 

Motorsportevenemang

Motorsport är en väldigt stor sport världen över och några rekommendationer att hålla koll på:

  • Formel 1, mästerskapet består av en serie Grands Prix-lopp. Loppen hålls över hela världen och är ett av det största mästerskapen i Motorsport. 
  • NASCAR populärt mästerskap i Nordamerika. Mästerskapet består av 36 lopp, som hålls på 22 olika banor. 

Summering

Betting är otroligt spännande och intressant om man lägger ner tid och energi. Det är inte samma sak som att t ex spela på slotmaskiner. Betting kräver undersökning. För att kunna bli bra är det viktigt att följa sporten man vill betta på eftersom det är viktigt att följa deltagarna i sporten för att se hur det går för varje deltagare. Har man inte koll på det så är det väldigt stor chans att bettingen inte kommer att gå så bra som man hoppas på.

Åldersgränsen för spelande är 18 år | Spela ansvarsfullt – spel kan vara beroendeframkallande | Behöver du hjälp finns Stödlinjen: 020 81 91 00