Artikel i samarbete med Zutobi

En klapp som räcker länge

Publicerad 10 december, 2020
Körkort Zutobi

Att köpa julklappar är inte alltid så lätt och det värsta är när det inte heller finns en önskelista. Sällan är det lyckat med klappar som köps bara för att, så varför inte slå på stort och hjälpa familjens yngre medlemmar till ett körkort.

Körkortet kan bli en dyr historia och för ungdomar som bor i storstadsområden så är det inte sällan en kostnad som läggs åt sidan till förmån för långresor eller studier. När det väl sedan blir aktuellt med ett körkort så är man inte sällan i en annan fas i livet och det kan vara kostsamt både tidsmässigt och ekonomiskt. Fördelen med att ta körkortet tidigt är att man inte sällan bor hemma och kanske har tillgång till någon att övningsköra med privat. Om du vill hjälpa en familjemedlem att ta körkort så kan det innefatta en del pengar om du vill bekosta hela körkortet. Men har du en mer begränsad budget så föreslår vi att du ger ett presentkort på att köra bil med dig och att ni gemensamt går handledarutbildningen. Ju fler mil personen har bakom ratten desto mindre utgift för eventuella körlektioner och uppkörningar. 

Den andra delen av körkortet är teorin och ska vi vara ärliga så är det inte många av oss som rabblar trafikregler som ett rinnande vatten många år efter man själv tog körkortet. Oavsett så krävs den en hel del timmar med pluggande för att lyckas med teoriprovet. Numera finns det väldigt bra tjänster som hjälper till med körkortsteori. Zutobi är en tjänst där du kan läsa teori och träna på teoriprovet direkt i mobilen och alla som känner en person under 25 vet att mobiltelefonen oftast är som gjuten i handen. Så har du möjlighet så är en teorikurs i mobilen en bra julklapp att ge. Vi kan garantera att din julklapp kommer att göra mottagaren glad och har du tur så kommer den också att ge nöje åt dig som slipper skjutsa.