Artikel i samarbete med Excellent Moving

Fördelar med att anlita flyttfirma i Stockholm

Publicerad 16 juni, 2020
Flyttfirma Stockholm

När man ska flytta är det mycket saker man ska tänka på. Allt ska packas ner och väl på flyttdagen ska allt bäras och transporteras till den nya bostaden. Många använder då sin egen bil eller hyr en skåpbil på macken. Men det finns bättre alternativ. 

Att använda sin egen bil vid flytt är både tidskrävande och dåligt för miljön eftersom man får köra fler gånger mellan bostäderna. Att hyra en skåpbil på macken är ett alternativ. Men jobbet med att bära möbler och köra en stor bil man kanske inte är van vid blir ännu ett stressmoment i flytten. Dessutom ska man hitta en parkering, vilket inte alltid är så lätt. Speciellt i Stockholm.

En hyrd flyttbil är enklare och kanske mer försvarbart på landsbygden. Men i storstäder som Stockholm där trafiken är tät och där det är svårare att hitta parkering kan det vara bekvämt att lämna över transporten till någon annan, som dessutom bär alla tunga möbler. 

En flyttfirma i Stockholm är Excellent Moving (https://excellentmoving.se/flyttfirma-stockholm/). De erbjuder flytthjälp i Stockholm till ett fast pris.

Fördelar med att anlita flyttfirma

  • Mindre stress
  • Du slipper hyra bil på macken
  • Du behöver inte köra bil själv
  • Släkt och vänner behöver inte bokas in som bärhjälp
  • Du behöver inte bära sakerna själv

Fördelarna med att anlita en flyttfirma är många. Men många drar sig ändå för att anlita en flyttfirma eftersom de tror att det blir för dyrt. Vilket oftast är en feluppfattning. Kostnaden och speciellt tiden för att hyra en egen flyttbil kan bli dyrare än att anlita en bra flyttfirma. Tänk också på att man kan använda RUT-avdraget när man anlitar en flyttfirma. Vilket sänker priset ytterligare.