Fördelar med att köpa nya däck mot att köpa begagnade däck till din bil

Publicerad 26 april, 2016

Nya däck vs gamla däck

När du har slitit ut dina gamla däck på bilen och är ute efter att köpa nya däck så finns det som du säkert vet två alternativ. Du kan antingen köpa nya däck eller så kan du köpa billigare begagnade däck till din bil. Detta blir snabbt en fråga angående pris kontra kvalitet. Om du vill hitta de billigaste nya däcken som finns kan du gå in på www.dack-guru.se och söka fram priserna på däck till din bil.

Köpa begagnade däck

Att köpa begagnade däck kan vara en bra affär om du blir erbjuden ett bra pris för däcken. Det du bör tänka på är att livstiden på begagnade däck är naturlgtvis inte lika lång som hos nya däck. Så därför bör du kontrollera däcken noga och se hur slitna de är. Gränsen för uttjänta sommar däck är den upphöjda ribban som går tvärs över däckmönstret och den är 1.6 millimeter hög. För att ett sommardäck skall vara godkänt måste 75% av däcket vara högre än 1.6 millimeter. Vad det gäller vinterdäck är gränsen 3 millimeter. Man bör även kontrollera så att däcket inte har några defekter eller är punkterat osv.

Köpa nya Däck

Köper du nya däck så behöver du inte tänka på att kontrollera däcken för punktering eller mäta slitaget på däcken. Dessutom kan man nu förtiden köpa däck online vilket gör att man lättare och snabbare kan hitta däck till sin bil. Det enda du behöver göra är att titta på dina gamla däck eller i manualen till din bil och se vilka dimensioner det är på dina däck. Sedan går du in på www.dack-guru.se och letar fram de däck som du tycker passar bäst till din bil. Här finns ett brett sortiment av alla typer av däck i olika prisklasser. Här hittar du snabbt de däck du letar efter.