Artikeln innehåller reklam för Crazyride.se

Fördelar med moderna extraljus

Publicerad 13 mars, 2020
led-belysning

Att montera extraljus på bilen har man gjort nästa lika länge som bilen funnits. Men tekniken för extraljus har utvecklats mycket senaste åren. Störst och flest extraljus är inte längre alltid bäst.

Bilarnas standardbelysning har gått från Halogen till Xenon och nu finns flertalet nya bilar med LED-belysning. Både Xenon och LED ger bättre ljus. Men ibland räcker inte bilens standardbelysning till. Speciellt om man kör mycket på mörka landsvägar.

Många drar sig för att montera extraljus på bilen av estetiska skäl. Man vill inte montera stora extraljus i fronten på sin nya bil och går då miste om bättre ljus och sikt.

Men i takt med att fler extraljus kommer som LED kan man hålla en mer kompakt storlek på extraljusen. Man kan exempelvis köpa ett mindre extraljus i LED och montera det diskret under exempelvis registreringsskylten. På så sätt kan man få ett riktigt bra ljus utan att man påverkar bilens utseende nämnvärt.

Fördelar med LED-extraljus

Förutom att LED-extraljus går att få mer kompakta har de även andra fördelar. Här listar vi några:

  • Hög ljusstyrka
  • Låg strömförbrukning
  • Högre tålighet
  • Längre brinntid 
  • Snyggare montering
  • Mindre värme
led-ramp

LED-belysning på arbetsfordon och pickuper

Även om LED-belysningen kan göras mer kompakta finns det även större extraljus som LED. Dessa kan passa bra på exempelvis arbetsfordon och pickuper. Varför inte montera en snygg LED-ramp på taket och ett par stora runda extraljus i grillen för att få riktigt bra ljus.

Pris LED-extraljus

Enda nackdelen med LED-belysning är att priset är något högre än för Halogen och Xenon. Men samtidigt får man ett modernare och hållbarare extraljus när man köper LED. Lockas inte av att köpa billig LED-belysning från exempelvis Kina. Risken är att du då får lampor som inte är lagliga i Sverige. Bilar som är registrerade efter 1 januari 2005 får nämligen bara E-godkända extraljus användas.

Köp istället dina extraljus av svenska leverantörer. Hos Crazyride hittar du alltid kvalitetsprodukter till bra priser. Dessutom alltid med fri frakt.