Artikel i samarbete med Kortio

Fördelarna med ett bensinkort

Publicerad 11 mars, 2019

bensinkort

Av ren vana brukar de flesta tanka på samma mack. Man väljer oftast den som ligger nära sin bostad eller sitt jobb. Genom att skaffa ett bensinkort hos den valda macken kan man spara pengar och få erbjudanden och andra förmåner.

Många har ett vanligt bensinkort som är kopplat till en viss mack. Men enda fördelen med dessa medlemskort är en rabatt på drivmedel. Väljer man istället ett kreditkort från samma mack får man desto fler förmåner. Ett bensinkort med kredit kostar oftast inget extra eftersom i stort sett alla har gratis årsavgift. Genom att skaffa ett sådant bensinkort får du flera andra förmåner. Vi har listat dem vanligaste:

Rabatt på drivmedel

Precis som med ett vanligt medlemskort får du rabatt på drivmedel, alltså bensin, diesel och etanol. Rabatten brukar ligga runt 1%. Vissa erbjuder mer rabatt om du tankar mycket.

Bättre koll på din bränslekostnad

Betalar du drivmedel med ditt vanliga bank/kreditkort gömmer sig lätt kostnaden bland alla andra inköp. Med ett specifik bensinkort får du bättre koll på hur mycket du lägger på drivmedel varje månad. Skulle det bli extra dyrt någon månad finns även möjligheten att dela upp betalningen, oftast helt räntefritt upp till 55-60 dagar.

Bonus och erbjudanden

Den största fördelen med ett bensinkort med kredit är att man får bonus på allt man tankar och köper med kortet. Man samlar oftast poäng som man tjänar ihop vid köp på macken eller i andra butiker. Poängen omvandlas sedan till pengar som kan användas för att tanka eller köpa mat/produkter på den valda macken. Många mackar har även specifika erbjudanden för kortkunder på dem bemannade stationerna.

Försäkrad

En annan fördel med ett bensinkort med kredit är försäkringar. De flesta erbjuder gratis reseförsäkring om man köper resan med kortet. Även en försäkring som skyddar vid feltankning eller om man skulle tappat bort sin bilnyckel är vanligt.

Detta är de vanligaste fördelarna med ett bensinkort. Men hos vissa finns även andra unika fördelar/erbjudanden. Hos Kortio kan du jämföra bensinkort, andra kreditkort och jämföra lån. När du hittat ett bensinkort som passar dig kan du enkelt skaffa kortet direkt på deras hemsida.