Från tall till tank med Preems nya drivmedel

Publicerad 21 maj, 2016

 

När vi idag snackar om miljövänliga bilar är det oftast elbilar eller hybrider som kommer på tal. Men det snackas sällan om att förbättra de största drivmedel vi faktiskt använder idag: bensin och diesel. Preem har tagit tag i saken och utvecklat Preem Evolution drivmedel.

Med Preem Evolution drivmedel behöver du inte byta bil för att köra varannan mil fossilfritt. Det blir med andra ord lika miljövänligt som att köpa en hybridbil.

Hur kan detta funka tänker du?

I Sverige finns det en stor skogsindustri som bland annat används mycket till pappersindustrin där det bildas restprodukter, som tidigare inte kunnat användas. Istället för att elda upp detta har Preem tagit vara på dessa restprodukter och gör om den till ”råtalldiesel”. Istället för att använda fossil olja vid tillverkningen av drivmedel används råtalldiesel.

Resultatet är Evolution drivmedel som släpper ut mindre koldioxid samt att du kör på ett drivmedel som är tillverkat av upp till 50% förnybara råvaror. Detta betyder att du kan köra varannan mil fossilfritt.

Fördelar med Preem Evolution drivmedel:

– Bättre för miljön

– Tillverkas i Sverige

– Upp till 50% förnybara råvaror

– Fungerar i alla bensin- & dieselbilar

– Samma pris som vanlig bensin & diesel

I videon ovanför ser du stuntföraren Samuel ”Crazy Swede” Hübinette göra sitt första hopp på Preems nya drivmedel.

Läs mer om Preem Evolution drivmedel här!