Artikel i samarbete med Gjensidige

Gjensidige tecknar samarbete med OKQ8

Publicerad 15 maj, 2020
OKQ8 Gjensidige

Försäkringsbolaget Gjensidige Sverige har tecknat ett nytt samarbete med OKQ8. Samarbetet innebär att deras försäkringsprodukter kommer vara tillgängliga för OK-föreningarnas 1,5 miljoner medlemmar.

Gjensidige är Nordens tredje största försäkringsbolag och bolaget har funnits i 200 år. Idag är 2 miljoner bilar försäkrade hos Gjensidige. Den första veckan i maj lanserades OKQ8 bilförsäkring som nu går att teckna på webben. Senare kommer det även att erbjudas en villa- och hemförsäkring som länge har efterfrågats av OKQ8:s medlemmar. Gjensidige Sverige har uttalat sig om samarbetet till branschtidningen Sak & Liv:

– OKQ8 är en etablerad och nytänkande försäkringspartner med både naturlig och stark koppling till OK-föreningarnas 1,5 miljoner medlemmars mobilitet. OKQ8 blir anknuten förmedlare till oss och avtalet bygger på en stark distributionsmodell med gemensamma incitament att investera i effektiv försäljning via olika kanaler. OKQ8 har cirka 740 stationer och erbjuder ett komplett produkt- och tjänsteutbud för bilen och bilisten. Där ser vi OKQ8 som en spännande partner att utvecklas med även inom andra försäkringsnära områden, säger Henrik Mellberg, Partnerchef inom Gjensidige Sverige.

Gjensidige har sedan tidigare ett samarbete med Motormännen, Hyresgästföreningen, Villaägarnas Riksförbund och Paydrive som erbjuder deras bilförsäkringar. OKQ8 har valt att ansluta sig som samarbetspartner för att utvidga sin försäkringsportfölj:

– Lanseringen av OKQ8 Bilförsäkring är ett viktigt komplement till vår befintliga försäkringsportfölj. Ända sedan starten 1926 har vi eftersträvat att ta fram så bra förmåner och erbjudanden som möjligt till medlemmarna. Nu är målsättningen att ta fram ytterligare bra försäkringslösningar för medlemmar och kunder, säger Karin Hellgren, kommunikationschef på OKQ8 till Sak & Liv.

Trafik-, hel- och halvförsäkring

OKQ8 Bilförsäkring är komplett och går att teckna som en trafikförsäkring, halv- eller helförsäkring. Trafikförsäkring måste man ha enligt lag för att få köra bilen. Det är en grundläggande försäkring och ersätter bara skador på andra trafikanters bilar och egendom samt personskador. Halvförsäkring är ett komplement till trafikförsäkringen och ersätter bland annat glasskador, motorhaveri och vid stöld och brand. Helförsäkring täcker alla skador som kan inträffa på bilen och innefattar även vagnskadeförsäkring.

Tilläggsförsäkringen BackUp Plus

Utöver OKQ8 Bilförsäkring kan du även teckna tilläggsförsäkringen BackUp Plus för personbil eller lätt lastbil som täcker samtliga skador som kan uppstå när du kör. Inkluderat är bland annat assistans vid driftstopp, glasskador, hyrbil eller avbrottsersättning, stöld, trafikskador och brand. Om du får fel på elektronik eller motorhaveri, ett punkterat däck som måste repareras, förlorar en nyckel eller om det uppstår kostnader vid tvister eller brottmål kan du ersättas om du har tilläggsförsäkringen. Du kan även få självriskersättning upp till 3000 kronor vid varje skadetillfälle. Tilläggsförsäkringen är billigare för OKQ8:s medlemmar och har ingen bindningstid.