Artikeln innehåller reklam för Bollnäs Bilvård

Gör bilen redo inför våren

Publicerad 28 februari, 2020

Våren är här rent meteorologiskt på flera platser i Sverige. Även om det riktiga vårvädret inte riktigt har kommit är det dags att börja förbereda sig för att göra bilen vårfin. 

Denna vintern har varit väldigt mild. Men trots det får bilarna ändå salt och asfaltrester på lacken. Har man haft ett bra underhåll på sin bil under vintern och har tvättat regelbundet blir det enklare att få bilen ren inför våren. 

Men många tvättar bilen mer sällan under vintern än under sommaren. Egentligen borde det vara tvärtom. Därför är det extra viktigt att göra ett ordentligt jobb och göra bilen grundligt ren efter en vinter med salt och asfaltrester. 

Använd bra bilvårdsprodukter

När man ska göra bilen grundligt ren är det viktigt att använda bra bilvårdsprodukter, och speciellt rätt bilvårdsprodukter. 

Det är lätt att man köper alla bilvårdsprodukter på macken när man ska tvätta bilen. Dessa produkter fungerar ofta bra. Men man kan få riktiga proffsprodukter till liknande pris om man köper via nätet. Som exempelvis hos Bollnäs bilvård som jobbar proffesionellt med rekonditionering av fordon. Genom att köpa produkter av någon som jobbar med det dagligen vet man att man får bra grejer. 

För att göra bilen ren efter en vintern bör man köpa avfettning, bilshampo, en bra stor bilsvamp, avtorkningsduk och eventuellt en bra asfaltslösare vid mycket svarta prickar på lacken. 

Ett tips är att köpa ett tvättpaket för att få med alla viktiga bilvårdsprodukter, ofta till rabatterat pris.

Glöm inte att vaxa

När man använder starka avfettningsmedel och asfaltslösare kan vaxskyddet på lacken bli sämre eller försvinna helt. Därför är det viktigt att vaxa bilen efter att man gjort bilen noggrant ren. Ett tips är att använda ett bra sprayvax för skydd och glans efter rengöring. Sprayvax ger precis som en vanlig vaxning även bättre vattenavrinning. 

Även om sprayvax ger skydd och bra glans bör man ändå göra en grundlig vaxning med maskin ibland. Vill eller kan man inte vaxa själv bör man lämna in bilen till en rekondfirma.