Här är Jon Olssons extrema Audi RS6

Publicerad 1 april, 2015

Vi har tidigare sett byggbilder på friåkningslegendaren Jon Olssons extrema Audi. Nu är den klar! Resultatet blev en specialbyggd DTM-kittad Audi RS6 med 900 hästkrafter – och en skidbox så klart.

– Jag har alltid älskat de breda DTM-bilarna och länge drömt om att bygga en liknande bil för vanliga vägar, säger Jon Olsson.

Jon Olsson har inte sparat på krutet när han byggt, vad som nog kan kallas världens häftigaste stationsvagn. I grunden är det en Audi RS6 som, med hjälp av Leif Tuvesson, tidigare chefsingenjör på Koenigsegg, fått en ny kropp av specialimporterat kolfiber.

Under huven sitter 900 hästkrafter, men den svenska skidstjärnan hoppas att kunna spräcka 1000-vallen med hjälp av race-gas och turbosystemet i idoniserat guld.

– Detta är ett helt galet projekt. Nu ska vi bara ut och testa och se vad bilen kan göra. Jag ser fram emot att visa upp bilen och det ska bli sjukt kul att köra den i Gumball 3000. Men innan dess tror jag att vi kommer kunna släppa en del galna filmer med bilen, säger Jon Olsson.

Team Betsafes Jon Olsson kommer att köra monsterbilen i rallyt Gumball 3000 som startar den 23 maj i Stockholm. Men redan i helgen kommer bilen för första gången att visas upp för allmänheten på Bilsport Performance & Custom Show på Elmia-mässan i Jönköping.