Här är nya BMW 7-serie Alpina

Kraft, dynamik och lyx kombineras för klassledande prestanda och en överlägsen körupplevelse – det är helt nya BMW 7-serie G11 Alpina B7 xDrive. Detta är så nära en BMW M7 vi kommer.

Den nya 4,4 liters 8-cylindriga motorn med dubbla turbo levererar imponerande 600 hästkrafter mellan 5750 rpm och 6250 rpm, med maximalt vridmomentet på 590 Nm från 3000 rpm. BMW Alpina B7 xDrive accelererar från 0-100 km/h på bara 3,6 sekunder, 0,8 sekunder snabbare än sin föregångare samt en topphastighet på upp till 310 km / h (preliminär siffra).

BMW Alpina B7 xDrive använder en ny generation 8-stegad automatisk sportväxellåda med Alpina Switch-Tronic.

Utseendet på den helt nya BMW Alpina B7 xDrive definieras av atletisk stil och elegans. På utsidan ser vi bland annat unika främre och bakre spoilers från Alpina design.

Sportavgassystemet har två elliptiska dubbla slutrör som speglar den kraftfulla V8-motorn. De är integrerad i bakspoilern för att ge baken ett jämnt och elegant utseende.

Bilen levereras med 20-tums Alpina Classic hjul med tjugo ekrar och dolda luftventiler. Som tillval finns 21-tums Alpina Classic som är smidda hjul med synliga hjulskruvar och luftventiler.

BMW Alpina B7 xDrive finns i två exklusiva lackeringar: Alpina blå metallic och ALPINA grön metallic som är reserverade enbart för BMW Alpina-bilar. Andra BMW-kulörer är också tillgängliga för den som önskar det.

  

 

Publicerad 10 februari, 2016