Här är nya Kia Ceed

Publicerad 15 februari, 2018

Kia avslöjar nu helt nya Ceed i halvkombiutförande som får publik premiär på bilsalongen i Genève i början på mars.
Tredje generationen Ceed får sportig design, nya drivlinor, avancerade säkerhetssystem och underhållande köregenskaper.

Kia Ceed är Kias mest sålda modell i Sverige och har varit på den svenska försäljningslistans tio i topp under många år. Nya Koa Ceed byggs i Europa på en ny plattform och modellen är även helt och hållet utvecklad och designad här. Bilen är anpassad för europeiska vägar och köregenskaperna har förfinats jämfört med föregångaren med bättre följsamhet i chassiet och mer skärpa i styrningen som förmedlar närvaro till föraren. Komforten har finjusterats efter bland annat ljudtester på svenska vägar av varierande kvalitet.

Designen är inspirerad av femdörrarscoupén Stinger, sportig och emotionell. Mindre tigernosgrill jämfört med föregångaren, längre motorhuv, tydliga horisontella sidolinjer och halvmåneformad sidofönsterlinje bidrar till ett mognare uttryck.

Bland motoralternativen finns två nya motorer: 1,4 T-GDi bensin på 140 hk och 1,6 CRDi diesel på 136 hk med SCR/AdBlue-avgasrening. Både bensin och diesel erbjuds med sexväxlad manuell växellåda eller sjuväxlad dubbelkopplingslåda, DCT.

Säkerhetsutrustningen är omfattande, bland annat aktiv filkörningsassistent (Lane Following Assist), kollisionsvarnare och autobroms med fotgängarskydd.

Halvkombimodellen av nya Ceed börjar säljas efter sommaren. Priserna är ännu inte fastställda.