Artikel i samarbete med Bildahls bil

Hitta bästa pris för billeasing

Publicerad 29 oktober, 2020
Pris billeasing

Billeasing har ökar rejält i Sverige och många uppskattar det nya sättet att äga bil på. Men det finns vissa saker man bör tänka på innan man bestämmer sig för en leasingbil. 

Vilken bil som helst går i princip att leasa, allt handlar om vad månadskostnaden blir. På olika bilmärkens hemsidor kan man oftast se vad olika bilmodeller kostar i månaden. Ofta är det utvalda modeller anpassade för privatleasing där priserna är anpassade för en vanlig konsument.

Priset är kanske inte billigare vid leasing än om man köper en bil, men man har alltid en fast kostnad vilket är en trygghet. Utöver fast pris har billeasing andra fördelar:

  • Alltid ny bil
  • Slipp tänka på värdeminskning
  • Slipp kontantinsats

Även om man snabbt kan se månadskostnad för billeasing på bilmärkens hemsidor så bör man hålla utkik efter kampanjer då man kan få billigare månadskostnad. På Blocket kan man exempelvis söka efter enbart leasingbilar, vilket gör att man snabbt ser bilhandlare som har kampanjer. 

Även om man bor i Skåne är det inget som hindrar att åka upp till exempelvis Bildahls bil i Norrland för att skaffa en leasingbil. Genom att kolla upp kampanjer kan man spara flera hundralappar varje månad, vilket i slutändan blir mycket pengar eftersom ett leasingkontrakt oftast sträcker sig över tre år. 

När du letar leasingbil är det bra att leta efter bilmärken som är vanliga för leasing. Märken som satsat extra mycket på privatleasing är exempelvis Mercedes, Nissan, Citroën och Volkswagen. Dessa märken har oftast bättre priser på privatleasing än exempelvis Volvo.