Hitta den närmaste och billigaste bilbesiktningen

Publicerad 11 mars, 2015

Ombesiktning? Släck dina 2:or hos Mekonomen. Boka tid här!

År 2010 avreglerades det svenska bilbesiktningsmonopolet. Detta gjorde att svenska bilägare fick möjlighet att själva bestämma vart de vill besiktiga sin bil. Men med fler alternativ skiljer sig de olika besiktningsstationerna på punkter som öppettider och pris, vilket är värt att kolla upp innan man bestämmer vart man ska besikta bilen.

Att göra en besiktning på sin bil är inte alltid det roligaste och kan bli en dyr historia om kontrollanten upptäcker många fel. Därför vill man ju inte att själva kontrollen ska kosta mer än nödvändigt. På Svensk bilprovning kostar en kontrollbesiktning för en vanlig personbil idag 390 kronor, men vid bokning och betalning i förskott kostar det istället 360 kronor.

Väljer man istället någon av de privata besiktningsstationerna kan man komma billigare undan, men det kan också vara dyrare. Vilket man vill undvika.

Men med hjälp av den kostnadsfria tjänsten Carly kan man lätt hitta närmaste och billigaste besiktningsstationen.

Vi testade tjänsten när vi skulle besikta vår redaktionsbil. Genom att söka med sitt registreringsnummer eller ort får man enkelt upp alla besiktningsstationer. I vårt fall fick vi upp alla besiktningsstationer i och runt Göteborg. På så sätt kunde vi hitta den närmaste med bäst pris.

Testa själv på Carly.se