Artikel i samarbete med Körkortsskolan.se

Klara körkortet genom att plugga online

Publicerad 28 januari, 2019

Gillar man bilar är körkortet ett måste eftersom det är ett krav för att få köra bil på allmänna vägar. Körkortet kan vara en utmaning för många. Kanske är det inte körningen som är problemet, utan den tråkiga teorin. Då finns det hjälpmedel som gör det både roligare och lättare att plugga körkortsteori.

Förr fick man snällt bara köpa körkortsboken och hoppas på att man hade pluggat ordentligt när man väl skulle göra slutprovet. Möjligheten fanns även att gå till körskolan och öva på deras datorer. Hade man tur kunde man få tag på programvara att installera på datorn hemma. Den tiden är förbi. Samtidigt som tekniken i samhället med datorer och smartphones har utvecklats har även sätten för att plugga körkortsteorin gjort det.

körkort app
Börja ändå med att läsa körkortsboken

Även om den klassiska boken är kvar så kan man enkelt via appar, datorprogram och videos träna på körkortsteorin. Ett tips är att ändå börja läsa körkortsboken, minst en gång så att man har lärt sig grunderna. Efter det kan man varva testprov och videolektioner för att se hur många poäng man får. Ligger man runt 52 poäng, eller över är chansen stor att man faktiskt klarar det riktiga teoriprovet.

Idag är vi vana vid att läsa på mobiler och surfplattor och faktiskt lär oss mycket genom videos. Genom att lära sig via mobilen eller surfplattan blir det också roligare att läsa körkortsteori. Video är dessutom bättre för dig med läs- och skrivsvårigheter.

Körkortsskolan.se hittar du bland annat körkortsfrågor online, videolektioner samt även möjligheten till att öva på flera språk utöver svenska. Vilket passar bra för dig som inte bott i Sverige så länge.

Lycka till med ditt körkort!