Artikel i samarbete med PhoneHero.se

Klarar nya iPhone 11 att bli överkörd av en bil?

Publicerad 22 oktober, 2019

Laga iphone

Våra smarta mobiltelefoner har blivit ömtåligare sedan de blev smarta. Mycket på grund av att skärm och många andra ytor är gjorda av glas som ju är ett ömtåligt material.

Vi är nog många som råkat tappa våra mobiltelefoner och råkat ut för att skärmen eller baksidan av telefonen har spruckit. Det är lika tråkigt varje gång och blir oftast en kostsam reparation.

Telefontillverkarna försöker få mobiltelefonerna att hålla bättre. Apple har med sina nya modeller iPhone 11 och iPhone 11 Pro gjort ett tåligare glas, både på fram och baksida, och säger att det är det tåligaste glaset någonsin på en iPhone.

Förutom att tappa sin mobiltelefon i marken kan andra oförutsägbara saker hända och den kan gå sönder på flera olika sätt. Man kan glömma den på taket på bilen, klämma den i en dörr eller tappa den i en toalett. Man kan även vara så klantig att man råkar köra över sin mobiltelefon med bilen. Detta har testats av flera på Youtube. Bland annat av Youtube-kanalen HaerteTest som testar att köra över saker med bilen. I videon nedanför ser vi ett exempel på om nya iPhone 11 Pro håller för att bli överkörd av en bil.

Resultat

Vi kan konstatera att Apple har gjort glaset tåligare. Framsidan av telefonen klarade sig riktigt bra. Men kameran och baksidan fick en del stryk och man skulle behöva vända sig till någon som kan laga iPhone.

Vill man få sin mobiltelefon lagad av professionella reparatörer kan man man vända sig till PhoneHero. De finns både i Stockholm, Göteborg och Malmö och kan fixa din telefon på endast 10-30 minuter om du bokar en tid.

Förutom skärmbyte kan de även hjälpa till med byte av dåligt batteri, byte av kamera eller reparation av sidoknappar. Man har möjligheten att välja om man vill ha Apples originaldelar eller något billigare delar som ej är original.