Artikeln presenteras av Advisa

Köp en av dessa 3 säkra bilar

Publicerad 17 november, 2022
toyota-rav4

Bilar är en stor investering, och det är viktigt att göra ett bra val när man köper en bil. Det finns många olika bilar på marknaden, men inte alla bilar är lika säkra. Här är tre av de säkraste bilarna på marknaden idag:

  1. Volvo V70
  2. Toyota RAV4
  3. Mercedes E-class

Hur stor roll spelar valet av bil?

Valet av bil är en viktig faktor när man köper en ny bil. Man måste tänka på hur mycket man kör, vilken typ av körning man gör och hur ofta man byter bil. Det är drygt tio gånger högre risk att omkomma i de minst säkra bilarna jämfört med de säkraste. Nyare bilar har generellt en betydligt högre säkerhetsstandard och därmed färre skadade och dödade. En ny liten bil kan därför vara lika säker eller rent av säkrare, än en gammal stor bil – men skillnaderna mellan olika märken och modeller är stor. 

Om du funderar på att köpa en säkrare bil men har svårt men finansieringen så kan du hitta billån med lägst ränta hos bland annat Advisa.se. Genom ett privatlån för din bil bestämmer du själv om du vill köpa en helt ny bil, eller köpa av privatperson.

Volvo V70

Volvo V70 är en familjebil som har plats för upp till fem personer. Bilen har en komfortabel och rymlig kabin med gott om utrymme för alla passagerare. Volvo V70 är en mycket populär bil i Sverige, och det är inte svårt att förstå varför. Bilen har ett bra pris, bra köregenskaper och är mycket bekväm att köra. Volvo V70 är en perfekt bil för långa resor, och den ger dig allt du behöver för en bekväm och avkopplande resa.

Toyota RAV4

Toyota RAV4 är en av de mest populära SUVarna på marknaden. Den har ett modernt design och är mycket bekväm att köra. Den har också bra dragkraft och är mycket lättmanövrerad, vilket gör den perfekt för stadskörning. Toyota RAV4 är en mycket prisvärd bil, och det finns många olika modeller att välja mellan. Du kan enkelt hitta en RAV4 som passar dina behov, oavsett om du letar efter en familjebil eller bara vill ha en snygg och praktisk bil för stadskörning.

Mercedes E-class

Mercedes E-class är en tysk bil som tillverkas av Mercedes-Benz. Bilen introducerades första gången 1993 och ersatte den tidigare W124-modellen. E-klassen har vunnit flera priser, bland annat “Årets bil i Europa” två gånger, och är en av de mest sålda modellerna från Mercedes. Bilen finns i flera olika utföranden, allt från kompakt till stor SUV. E-klassen har alltid varit känd för sin höga kvalitet och fina design, och är en av de mest eftertraktade biltyperna på marknaden.