Sponsrad artikel

Ladda bilen medan du handlar på ICA

Publicerad 18 december, 2017

ICA-handlaren Karl-Otto Jakobsson är stolt över att vara först ut med det nya laddkonceptet, som är ett samarbete mellan ICA Fastigheter och E.ON.

Ny laddsatsning med E.ON hjälper ICA:s kunder att göra hållbara val.

Klockan närmar sig kväll och på ICA Maxi i Nacka utanför Stockholm är det febril aktivitet. Stormarknaden är full av människor som vill köpa kvällens middag eller storhandla inför helgen.

Utanför stormarknaden parkerar en småbarnsfamilj sin elbil vid en av de sex nya laddstationer som har installerats där och pluggar in elbilen så att den kan laddas medan de handlar.

I somras blev ICA Maxi i Nacka den första ICA-butiken i Sverige som fick testa ett nytt koncept för laddstationer som utöver laddstolpar även inkluderar kundservice, support och övervakning.

– Det är alltid kul att kunna vara först. Vi är en butik som vill ligga i framkant och många av våra kunder har elbilar så detta är ett steg i rätt riktning, både ur kundernas perspektiv och miljöns, säger Karl-Otto Jakobsson på ICA Maxi Stormarknad i Nacka och pekar på laddstationerna.

Med pilotprojektet vill ICA Fastigheter – i samarbete med E.ON – möta sina kunders allt större behov av hållbara och serviceinriktade lösningar.

– Vi vill erbjuda en enkel lösning som underlättar för ICA-handlare och kunder att göra hållbara val. Vi har haft laddstationer tidigare på våra handelsplatser, men kände ett behov av att ta ett större grepp med servicetjänster och en gemensam grafisk profil, säger Mikael Floberg, projektledare på ICA Fastigheter.

ICA Fastigheter tog hjälp av oss i projektet då vi har ett stort laddnätverk och även har planer på att bygga ut det ännu mer – något som är viktigt för ICA Fastigheter då de hoppas att många av deras 1400 butiker runt om i landet ska vilja satsa på laddstationer framöver.

– Intresset från handlarna har varit större än vad vi hade trott så E.ON har verkligen fått vara snabbfotade. Vi behövde en partner som har koll och är lyhörd för våra behov. E.ON har varit väldigt tillmötesgående och flexibla från start. Vi är väldigt nöjda med samarbetet, säger Mikael Floberg.

För kunderna på ICA Maxi i Nacka har laddstationerna varit mycket välkomna, berättar Karl-Otto Jakobsson.

– Våra kunder uppskattar verkligen detta och vi har bara fått positiva reaktioner.

Så funkar laddstationerna

Laddstolpen erbjuds i två utföranden. En destinationsladdare som ger en effekt på upp till 22 kW och en snabbladdare som ger en effekt på 50 kW. I konceptet ingår en uppkopplad laddstolpe med 3G, övervakning, betallösningar så som app eller laddkort, service, upp till 5 års garanti, kundsupport 24/7 samt andra digitala lösningar.

Smarta laddlösningar till ditt företag