Laga pixelfel i Saab

Publicerad 14 april, 2015Att köpa en begagnad Saab kan fortfarande vara en bra affär. Det finns dock ett vanligt fel som ofta förekommer som kan vara lite störande, nämligen pixelfel i bilens display, eller SID som det heter på Saab-språk. I displayen visas det mesta: klocka, radio, färddator, varningar, meddelanden om service m.m. Pixelfelet är vanligt förekomnande på Saab 900/9-3 årsmodell 1994-2002 och Saab 9-5 årsmodell 1998-2004. 9-5an fick en något bättre display 2005 där felet inte lika ofta uppstår.

Det finns många lösningar på internet för att laga pixelfel i Saabs SID. Ett vanligt sätt att laga den brukar vara att bryta upp displayen och med hjälp av bakplåtspapper och strykjärn värma på kretskortet. Detta är dock en ganska osäker metod har det visat sig. Antingen misslyckas man helt och displayen blir obrukbar. Eller så lyckas man och displayens pixelfel är borta eller i alla fall bättre. Men ofta går det tillbaka och pixlarna försvinner en efter en igen.

Vill man bli kvitt detta problem kan man självklart köpa en helt ny eller bättre begagnad displayenhet eller så tar man proffesionell hjälp. Ett företag som inriktat sig på att laga displayer i bilar, inte bara för Saab, utan även för bl.a. Mercedes, BMW, Audi, Volvo och Volkswagen är Digasoft.

De reparerar även hastighetsmätare, tankmätare och temperaturmätare som hakar sig. Men för dig som ska köpa eller äger en Saab med pixelfel kan Digasoft fixa din SID.

Läs mer på digasoft.se

Så här kan det se ut när en Saab SID tappat flera av sina pixlar: