Laga vindrutan – Smidigare än vad du tror

Publicerad 2 oktober, 2017

laga vindruta

Plötsligt händer det, det smäller till ute på vägen och man får ett tråkigt stenskott på vindrutan. Kanske väntar man för länge och rutan börjar spricka. Men att laga ett stenskott eller byta vindrutan är enklare än vad många tror. Dessutom täcker försäkringen en stor del av kostnaden.

När man får ett stenskott ska man försöka laga det så snabbt som möjligt, annars kan det sprida sig. Att laga ett stenskott tar bara runt 30 min. Stenskott upp till en femkronas storlek brukar man normalt kunna reparera. Är skadan större än 30 millimeter krävs i regel ett rutbyte.

För att man ska ha rätt till att byta hela vindrutan måste som sagt stenskottet vara större än en femkrona. Men är stenskottet i synfältet kan man också byta vindruta och givetvis om rutan är sprucken. En vindruta byts oftast på en dag samtidigt som man får tillgång till fri lånebil.

Detta gäller i alla fall hos Ryds bilglas som är störst på stenskottslagning och byte av vindrutor i Sverige. När du lämnar in bilen för byte av vindruta eller stenskottslagning behöver du inte kontakta ditt försäkringsbolag. Ryds bilglas fixar all kontakt med försäkringsbolaget. Ryds bilglas kan byta vindruta på alla bilmärken och modeller, samt alla årsmodeller.

Hur mycket kostar det att laga/byta vindruta?

Kostnaden för att laga ett stenskott eller byta vindruta är självrisken hos ditt försäkringsbolag.

Byta vindruta
Självriskkostnaden för att byta vindruta beror på vilket försäkringsbolag och vilken bilmodell du har. Priset brukar ligga mellan 1 500 kronor och 3 000 kronor.

Laga stenskott
Att laga ett stenskott går ganska snabbt. Upp till en halvtimme. Vilket gör det billigare. Priserna ligger runt 0-200 kr. Mycket beroende på vilket försäkringsbolag du har.

Hitta din verkstad

Ryds bilglas finns på 90 platser över hela Sverige. Vi hittade vår närmaste verkstad strax utanför Göteborg och såg att de utöver rutbyte och stenskottslagning även erbjuder solfilm och byte av torkarblad. Perfekt att fixa när man ändå lämnar in bilen.

Hitta din närmaste verkstad här