Sponsrad artikel

Mazda CX-5 klarar många underlag

Publicerad 6 februari, 2018

Mazdas kompakta SUV, Mazda CX-5, är helt omgjord från insidan och ut. CX-5 är full med teknik och fyrhjulsdrift som gör din körning säkrare.

Mazda CX-5 är utrustad med i-ACTIV AWD som utan att du märker det växlar mellan två- och fyrhjulsdrift för att ge det bästa väggreppet oavsett väder och underlag. Fyrhjulsdriften tillsammans med i-ACTIVSENSE kan du känna dig riktigt säker i en Mazda CX-5. I teknikpaketet i-ACTIVSENSE ingår autobroms, trötthetsvarnare, adaptiva LED-strålkastare, filhållningsassistans, adaptiv farthållare, head-up display med trafikskyltsavläsning och döda-vinkeln-övervakning m.m.

Med alla dessa hjälpmedel samt 27 sensorer som kontrollerar vägförhållandena 200 gånger per sekund ger bilen grepp och kontroll. Vilket gör bilen pålitlig och kontrollerbar och är lika trygg under vintriga eller regniga förhållanden som på torra vägar.

För att kolla om Mazda CX-5 kan hålla greppet har Mazda testat att lägga ut 5000 gelébitar på en bana för att se om bilen kan ta sig igenom det riktigt hala underlaget. Men kan bilen hantera detta? Hållen den greppet? Svaret får du i videon ovanför.

Mazda CX-5 kostar från 244 900 kr och finns med flera olika motoralternativ, allt från 2.0 L bensin med 160 hästkrafter till största dieseln på 2.5 L och 175 hästkrafter.

Läs mer om Mazda CX-5 AWD här

 

Sponsrad artikel