Artikel i samarbete med Abonnemangkoll

Mobildata i bilen blir allt viktigare

Publicerad 8 januari, 2020

När bilarna blir smartare krävs uppkoppling till internet. Flera biltillverkare skickar med SIM-kort med gratis surf under en begränsad period. Men sedan får man betala. Men det finns pengar att spara, SIM-kortet som följde med bilen kanske inte är det billigaste eller det med bäst täckning. 

För att alla smarta funktioner ska fungera måste man ha ett extra SIM-kort. Antingen skaffar man ett tvillingkort till sitt nuvarande mobilabonnemang eller så skaffar man ett nytt SIM-kort.

Genom att ha tillgång till Internet i bilen får man tillgång till funktioner som platsdelning, väder, trafikinformation, kartor, musik samt säkerhetsfunktioner. 

Självklart ska man utnyttja en gratisperiod på surf när man köpt en ny bil, om detta ingår. Men kolla upp eventuell uppsägningstid och jämför mobilabonnemang för att se om du kan få samma mängd surf eller mer till en bättre kostnad. 

Beroende på hur mycket du kör och vart du kör bör du fundera på hur mycket surfmängd du behöver i bilen. Samt vilka operatörer som du har bäst täckning där du brukar köra. Varje operatör har täckningskartor där du kan se hur bra täckningen är just där du använder bilen mest.

Använder du ofta bilen utomlands bör du även kolla vilka operatörer som har bäst pris för utlandssurf. 

Genom att du jämför mobilabonnemang kan du spara pengar och hitta bästa mobilabonnemang för bilen.