Ny bok om Ferrari för 267 000 kronor

Bokförlaget Taschen släpper i höst en bok om Ferrari, men det är inte vilken bok som helst.

Är man intresserad av Ferrari och inte nöjer sig med vilken bok som helst, en bok som absolut inte kommer finnas på Pockettoppen, då kommer det i höst släppas en unik bok om Ferrari som är till för de riktiga entusiasterna. Nya boken om Ferrari kommer tryckas i endast 250 exemplar och kosta smått galna 267 000 kronor.

Vad får man då för dessa 267 000 kronor kan man ju undra? Jo, man får en Ferraribok i läder på 514 sidor, utöver det får man foton och dokument som aldrig tidigare visats. Men det som sticker ut mest är hur boken presenteras. Boken ligger nämligen i ett topplock från en V12-motor och lyfts upp av ett ställ som föreställer grenrör från en gammal racingbil. Se videon ovan för att se hur det ser ut.

Alla 250 exemplar av boken är signerade av Enzo Ferraris son, Piero, Fiat Chrysler Automobiles styrelseledamot John Elkann samt den nyligen bortgångne Ferrari-vd:n Sergio Marchionne.

Tycker man att hela detta “bokpaket” inte riktigt är värt 267 000 kronor kommer även 1697 exemplar utan autografer och bokställ att tryckas. Då kostar boken istället endast “53 000 kronor”.

Publicerad 10 augusti, 2018