Nya Audi A7 officiell – Film, fakta & bilder

Nya Audi A7 är här. En fyrdörrarscoupé med designspråk från konceptbilen Prologue, som vi även sett på nya Audi A8.

Audi A7 design följer det nya designspråket som gjorde debut på nya Audi A8. Med stora ytor, skarpa kanter och spända, atletiska linjer, signalerar A7 dynamiken och progressiviteten från alla perspektiv. Audi A7 ser nästan ut som en coupéversion av Audi A8.

Grillen är dock bredare och lägre än Audi A8. Tillsammans med de smala strålkastarna, de djärvt konturerade luftinlopparna och den platta fronten ger Audi A7 en mer Gran Turismo-look.

A7 är ju en sportigare bil än A8 med atletisk skulptur, lång motorhuv, lång hjulbas och korta överhäng.

Måtten på nya Audi A7 är 4,969 millimeter lång, har en hjulbas på 2,926 millimeter och är 1,908 millimeter bred, men bara 1,422 millimeter hög.

Siluetten definieras av den dynamiska taklinjen, som faller kraftigt bakåt och avslutas med en integrerad vinge som fälls upp automatiskt vid 120 km / h.

Audi har jobbat mycket med bakljusen på deras nya toppmodeller. På A7 finns en lång ljusremsa 13 vertikala segment som sträcker sig även hela bakluckan. Vid låsning och upplåsning görs snabba ljusanimationer i bakljuset och även i strålkastarna.

Nya Audi A7 kommer i 15 olika färger, varav 8 är nya. Vill man ha en ännu sportigare coupé finns S-line som tillval.

Från start är enda motoralternativet en 3.0 V6-motor som levererar 540 hästar och gör 0-100 km/h på 5,3 sekunder. Fler motorer att välja på kommer senare.

Svenska priser och leveransinformation är ej ännu officiellt. I Tyskland kommer priset ligga på 67.800 euro och levereras där i februari.

Publicerad 20 oktober, 2017