Nya BMW M5 officiell – Bilder, film & fakta

Nya BMW M5
Publicerad 21 augusti, 2017

BMW presenterar nya M5, sjätte generationens M5:a. Nya BMW M5 kommer med en uppdaterad V8-motor, fyrhjulsdrift som får rivalen Mercedes-AMG E 63 S att svettas.

Under huven i nya BMW M5 hittar vi en 4,4-liters V8 bi-turbo-motor – samma motor som finns i den föregående modell. Dock har den uppdaterats för att säkerställa att BMWs senaste M-bil är i nivå med den senaste Mercedes E-klass AMG.

Motorn har uppdaterats med nya turboaggregat som arbetar tillsammans med det uppdaterade avgassystemet. Med denna uppdatering levererar nya BMW M5 592 hästkrafter, 40 hästar mer än föregående M5. Även vridmomentet har ökar med 70 Nm till 750 Nm totalt, vilket hittas från 1800 varv.

Med mer hästkrafter och vridmoment gör nya M5 0-100 km/h på 3,4 sekunder. Topphastighet är elektroniskt begränsad till 250 km/h.

All effekt skickas till hjulen via en 8-växlad automatisk växellåda med paddlar för sekventiella växlingar och anpassningsbara inställningar genom BMWs Drivelogic-system. Drivelogic Mode 1 optimerar växellådan för bekväma och effektiva växlingar, medan Mode 2 är avsedd för snabbare och livligare körning. Läge 3 är utvecklad med bankörning i åtanke.

Den nya växellådan levererar kraft till ett fyrhjulsdrivsystem speciellt utvecklat för nya M5. Känd som M xDrive, är systemet starkt bakaxelförspänt och skickar endast kraft till framhjulen när det behövs. BMW säger att under de flesta omständigheter uppför sig fyrhjulsdriften som en bakhjulsdriven bil.

Nya BMW M5 kommer att göra sin publika debut på bilmässan i Frankfurt.