Nya Ford Focus officiell – Fakta, bilder & film

Nya Ford Focus är här. Ford passar på att presentera tre olika varianter av Focus direkt. Femdörrars halvkombi, kombi samt den nya modellvarianten Active som ska tåla lite tuffare tag.

Nya Ford Focus är den mest avancerade och tekniskt kompetenta Focus någonsin. Efter ett närmare samarbete med kunder har helt nya Ford Focus utvecklats från grunden för att ge den mer självförtroende, samt bättre och givande kör- och passagerarupplevelser.

Ford Europas designchef Amko Leenarts säger följande om den nya designen:
– Vårt mål var att skapa en Focus som föraren förälskar sig i, en förälskelse som håller i sig. Den nya designen handlar mycket om att skapa fina minnen – stunder av interaktion som bygger och upprätthåller relationen mellan människa och maskin, oavsett om det gäller interiör eller exteriör.

Bland motoralternativen hittar vi på bensinsidan en optimerad version av Fords prisbelönta 1,0-liters EcoBoost och en ny 1,5-liters EcoBoost. På dieselsidan erbjuds nya 1,5-liters EcoBlue och 2,0-liters EcoBlue som ger optimal bränsleeffektivitet.

Fords prisbelönta 1,0-liters EcoBoost erbjuds med 85 hk, 100 hk och 125 hk, och den nya 1,5-liters EcoBoost-motorn erbjuds med 150 hk och 182 hk.
1,5 EcoBlue erbjuds med 95 och 120 hk och 2.0-liters EcoBlue-motorn levererar 150 hk och 370 nm.

Svenska priser är ej ännu officiella. Priserna släpps i samband med den svenska premiären i juni.

Publicerad 10 april, 2018