Nya Mercedes S-klass i Motor på Kanal 9

Publicerad 3 december, 2013

Mattias parhäst Johnnie Krigström kommer på besök för att testa Volvons gränser. Fredrik Huldt kör nya Mercedes S-klass – världens mest avancerade bil. Föraren Philip Stenborg och burkaren Christian Nilsson ska visa hur snabbt ett race kan gå för en motorcykel med sidovagn.

Att sätta två polare i Volvon och låta dem gå loss skapar gränslös underhållning. Mattias och kompisen Johnnie Krigström visar tydligt att de kan testa Volvons gränser samtidigt som de har riktigt kul tillsammans.

Fredrik Huldt kör nya Mercedes S-klass – världens mest avancerade bil. Den gasar själv, den bromsar själv, den till och med STYR själv. Frågan är om den som kör fortfarande behöver tänka själv?

Mattias och hans utmanare Fredrik Johansson är båda två vana att själva sitta vid spakarna i fartfyllda lopp. Men de ska de inte göra i den här veckans utmaning. Föraren, Philip Stenborg och burkaren, Christian Nilsson, har kommit från Göteborg för att visa ur snabbt ett race kan gå för en motorcykel med sidovagn, där ett samarbete sinsemellan dem är det väsentliga. Så den som kan burka bäst av Mattias och Fredrik i sidovagnen får den snabbaste varvtiden och vinner därmed veckans utmaning.

I Motor finns det något för alla motornördar. Motorjournalisten Fredrik Huldt testar bilar, meckarmästaren Charlie Frisk tar hand om en Volvo Duett från 1964 i garaget och fd enduroföraren Mattias Särnholm besöker motorentusiaster i hela landet. Dessutom får vi i denna andra säsong följa en Volvo 240 anno 1980, som på sin tid erövrade världen som en superstark evighetsmaskin av svenskt stål. Nu ska succébilen utsättas för hårda tester för att undersöka om den fortfarande lever upp till ryktet.

22.00 | 3 december, Kanal 9

Kanal9play.se