Nya Opel Insignia Sports Tourer officiell

I slutet av 2016 presenterade Opel nya Insignia i sedanutförande. Nu är det dags att visa upp Insignia kombi, eller Sports Tourer som det heter på Opel-språk.

Nya Opel Insignia Sports Tourer har större bagageutrymme än sin föregångare med plats för 1640 liter när baksätena är nedfällda. Bakluckan kan öppnas med en tåflört. Smidigt när man har händerna fulla med kassar.

På utsidan har den också vuxit. På längden mäter den hela 4 986 millimeter, vilket gör att Insignia är längre än nya BMW 5-serie Touring, Mercedes E-klass Kombi och Volvo V90.

Men samtidigt som bilen har blivit större har den ändå blivit lättare. Beroende på drivlina och utrustning är nya Opel Insignia Sports Tourer upp till 200 kg lättare än den föregående modellen, vilket främst uppnåtts med hjälp av lättviktsmaterial i kombination med smart konstruktion.

På säkerhetssidan har den uppdaterats med tekniska funktioner som filhållare och automatisk nödbroms.

På insidan har Insignia teknik i form av IntelliLink infotainment med Opel OnStar. En ny Opel OnStar funktion är den ”personlige assistenten” som exempelvis kan hjälpa till att boka hotellrum.

Nya Opel Insignia Sports Tourer presenteras publikt på Genèvesalongen i mars.
Svenska priser är ej ännu officiella.

Publicerad 6 februari, 2017