Artikeln presenteras av Bildeve

Nya sköna bilar för alla bilfantaster

Publicerad 3 maj, 2022
model y

Det släpps i rask takt nya bilmodeller vilket är en dröm för alla bilfantaster. I den här artikeln kommer vi gå in lite närmare på två nya bilmodeller. Nämligen Tesla Model Y och Kia EV6.

Tesla Model Y

Det här är Teslas allra nyaste bilmodell. Biltillverkaren Tesla är sen tidigare känt för att producera elbilar, vilket den här bilen också är.

Tesla Model Y har en räckvidd på upp till 533 kilometer. Bilen har ett totalt lastutrymme på över 2 100 liter. Hela bilen är byggd med säkerhet i åtanke. Bilen har en låg tyngdpunkt, kollisionsskydd i fram och en styv konstruktion. Allt för att du ska få en så säker bil som möjligt. Bilen har också en autopilotsfunktion. Den funktionen innebär att du som förare kan få hjälp under de mest ansträngda delarna av din körning.

Priset för Tesla Model Y börjar på 729 990 kronor och ökar beroende på tillval.

ev6

Kia EV6

Den här bilmodellen är utsedd till årets bil 2022.

Kia EV6 är en helt ny elbil som kommer med ultrasnabb laddning och en räckvidd på upp till 528 kilometer. Bilen har så kallade Matrix LED-strålkastare. Dessa strålkastare känner av sin omgivning och reglerar ljuset efter behov. Bilen är aerodynamiskt utformad vilket gör att energiförbrukningen sänks. Dörrhandtagen är av flush-modellen vilket innebär att handtagen är infällda. Handtagen fälls automatiskt ut när du närmar dig bilen och har bilnyckeln med dig.
Kia EV6 har en mobil powerbank. Med hjälp av powerbanken kan du ladda upp andra föremål om du är ute på språng. Om det skulle behövas kan du även hjälpa till att ladda upp en annan elbil.

Priset för Kia EV6 börjar på 584 900 kronor och ökar beroende på tillval.

Ansträngd budget?

Håller du på och letar efter en ny bil men kanske inte har råd med den senaste modellen? Då kan du titta in här för billigare alternativ.