Nya Volkswagen GTI officiell

Nya Volkswagen Golf GTI
Publicerad 27 februari, 2020

Volkswagen har nu presenterat nya Golfen som GTI. Men även som GTE och GTD.

Nya Golf GTI skiljer sig från vanliga Golf med större och sportigare front, trösklar och bakdel med dubbla avgasrör och takvinge. Som standard kommer nya GT med 17-tums fälgar, men 18 eller 19 tum finns som tillval.

Inredningen är lik vanliga Golf. Men GTI har fått sportigare stolar och det klassiska rutmönstret vi tidigare sett i GTI genom åren.

Motormässigt drivs Golf GT av en turbomatad fyrcylindrig bensinmotor på 2,0 liter som levererar 245 hästkrafter och 370 newtonmeter. Som standard kommer den med en sexväxlad manuellt växellåda. Men en sjustegad dubbelkopplingslåda finns som tillval.

Volkswagen Golf GTE och GTD 

Samtidigt som Volkswagen presenterar nya Golf GTI får vi även se Golf GTE och GTD.

Golf GTE är laddhybriden som med bensinfyra med turbo på 1,4 liter tillsammans med en elmotor 150 hästar totalt genererar 245 hästar och 400 newtonmeter.

Golf GTD är dieselalternativet med en fyrcylindrig turbodiesel på 2,0 liter som levererar en efftekt på 200 hästkrafter och 400 newtonmeter.

Både GTE och GTD är även dessa sportigare till utseendet än vanliga Golf, även om vissa detaljer skiljer sig mellan modellerna.

Golf GTI GTD GTE
Golf GTI