Nya Volkswagen Touareg officiell

Nya Volkswagen Touareg
Publicerad 23 mars, 2018

Med den tredje generationen av Touareg presenterar Volkswagen en helt ny bil med de senaste infotainment-, komfort- och assistanssystemen, samt helt ny design.

Nya Volkswagen Touaregs infotainmentsystemet ”Innovision Cockpit” bildar en helt digital förarmiljö. Volkswagen förklarar att förare använder Innovision Cockpit för att anpassa assistans-, kördynamik- och komfortsystemen till sin personliga smak, bilen blir “deras” Touareg. Det öppnar en värld där föraren och passagerarna ombord inte längre behöver anpassa sig till bilen, snarare anpassar bilen sig till dem.

Som en ny smartphone är nya Touareg inställd och anpassad till personliga behov. Detta möjliggörs av en ny hög nivå av uppkopplade system och program − styrd via digitala gränssnitt och multifunktionsratten.

Nya Touareg visar även vägen med de senaste och mest avancerade komfort- och assistanssystemen, varav många är standard på den svenska marknaden.

 

Nya Touareg har vuxit

Jämfört med föregångaren har den tredje generationen av Touareg vuxit både på längden och bredden. Nya Touareg är 4 878 lång (+77 mm jämfört med föregångaren), 1 984 mm bred (+44 mm) och 1 702 mm hög (-7 mm).
Ökningen av längden har till exempel resulterat i att bagagevolymen kunnat utökas betydligt – från 697 till 810 liter (med baksätet uppfällt).

 

Motoralternativ och lansering av nya Volkswagen Touareg

Volkswagen kommer att erbjuda nya Touareg med turboladdade 3-liters V6:or. I Sverige erbjuds från start en dieseldriven, turboladdad V6:a med 286 hk (600 Nm) som instegsversion. Förförsäljningen startar i början av april och då kommer också priset att släppas. Sverigepremiären av nya Touareg sker preliminärt i slutet av juni. I samband med den släpps en bensindriven V6:a på 340 hk (450 Nm).

Vid årsskiftet släpps dessutom en prestandaversion i form av en dieseldriven, turboladdad 4,0-liters V8:a som utvecklar 421 hk (900 Nm). Med detta motorutbud garanteras dragvikt på upp till 3,5 ton.