Nya VW Golf officiell – Bilder, fakta & film

Nya VW Golf 2020
Publicerad 24 oktober, 2019

Nya VW Golf är nu officiell och är den åttonde generationen Golf. Med mer teknik och motoralternativ än någonsin.

Vi har tidigare sett spionbilder och skisser på hur nya Golf kommer att se ut. Så utseendet är inte någon stor överraskning. Man känner igen sig från tidigare Golf samtidigt som den känns designmässigt modernare.

Volkswagen Golf 2020

Mer digital

Invändigt har det hänt desto mer. Inte minst på den digitala sidan. Mätarklustret har ersatts av en så kallad Digital Cockpit, en skärm på 10,25 tum som jobbar tillsammans med infotainmentskärmen på 8,25 tum. Båda skärmarna är standard i alla utrustningsnivåer.

Nya Golfens storlek

Nya VW Golf har blivit något större än tidigare. På längden har den vuxit 2,6 cm med en total längd på 428,4 cm. På bredden mäter den 178,9 cm och 145,6 cm på höjden.

Nya VW Golf släpps som vanligt i en femdörrars halvkombi. Men den åttonde generation kommer inte släppas som tredörrars. Däremot kommer en kombi släppas senare. Det kommer även släppas en Golf GTI, Golf R och Golf GTD vid senare tillfällen.

Eldriven Golf

Motoralternativ nya Golf

Nya VW Golf kommer med flera olika motoralternativ. Både som bensin, diesel, mildhybrid och laddhybrid.

Det kommer kunna gå att välja bland tre mildhybrider och två laddhybrider. Några siffror på räckvidd är tyvärr inte officiella ännu.

Vill man köra på endast bensin eller diesel kommer tre TSI-motorer att gå att välja bland. Med effekter på 110,130 & 150 hk. Två dieselmotorer på 2,0 liter kommer även vara valbara. En på 115 hk och en på 150 hk.

Pris och lansering

Nya VW Golf kommer till Sverige i början på 2020. Men kommer gå att beställa i slutet av 2019. Svenskt pris startar på 220 900 kronor.