Polestar 2 eller Tesla Model 3?

När Polestar presenterade svenskt pris för Polestar 2 såg man direkt att de vill konkurrera med Tesla Model 3. Mycket eftersom de prissatte bilen endast 900 kr under Tesla Model 3. Men vad skiljer bilarna åt? Vi har jämfört.

Står man i valet att välja mellan en Polestar 2 eller Tesla Model 3 Long range är det inte helt lätt. Bilarna har ganska liknande specifikationer, även om ägandeskapet kan skilja en del.

En klar fördel med Tesla Model 3 är att den går att köpa nu. Polestar 2 kommer levereras tidigast i maj 2020. En annan fördel med Tesla Model 3 är att Tesla redan har ett stort nätverk av laddstationer. Men i övrigt är det inte mycket som skiljer. De är ungefär lika stora, det skiljer bara några centimeter på längd, bredd och höjd. Dem har även ungefär samma batterikapacitet, räckvidd, acceleration och pris.

Polestar 2 eller Tesla Model 3
Utseende

Utseende är såklart högst individuellt vad man tycker är snyggt. Teslans utseende har vi vant oss vid. Medan Polestar är en helt ny modell, även om vi känner igen mycket från Volvo. Teslan har lite mer svepande linjer medan Polestar är lite boxigare i sin design.

Tesla kommer som standard med 18 tums Aero-fälgar medan Polestar 2 kommer med 20 tums lättmetallfälg.

Tesla Model 3 - Polestar 2 inredning
Inredning

I Polestar 2 känner vi igen oss från Volvo och i Teslan är det väldigt minimalistiskt. Det är såklart en smaksak även här vilket man gillar bäst.

Teslan kommer som standard med två valbara skinnklädslar, svart eller vit. I Polestar 2 är en tygklädsel standard, men ventilerad nappaläder finns som tillval.

Infotainment Polestar 2 och Tesla Model 3
Infotainment

Tesla är kända för sin stora infotainmentskärm. Men Volvo har också varit tidiga med denna typ av skärmar, vilket också visas i Polestar 2. Teslans skärm är 15 tum stor och Polestars är 11.15 tum stor.

Polestars skärm är byggd på Android men har även stöd för Apple Car Play. Teslans skärm är utvecklad av Tesla själva och har inte stöd för varken Android Auto eller Apple Car Play.

Båda infotainment-systemen har stöd för röststyrning, men bara Polestar har stöd för Google Assistant.

Jämförelse Polestar 2 och Tesla Model 3

Utseende, inredning och infotainmentsystem styrs mycket av vad man själv vill ha och vad man tycker är snyggast. Men vad som skiljer Polestar 2 och Tesla Model 3 i specifikationerna, svart på vitt, är kanske det som är det viktigaste inför ett köp. Vi har sammanställt och jämfört specifikationerna mellan Polestar 2 och Model 3 Long range.

Polestar 2 Model 3
Mått (LxBxH) 4607 x 1800 x 1478 mm 4694 x 1850 x 1443 mm
Batterikapacitet 78 kWh 75 kWh
Räckvidd (WLTP) 500km 560 km
Acceleration (0-100 km/h) 4.7 s 4.8 s
Bagageutrymme 404 liter 425 liter
AWD Ja Ja
Autopilot Ja Ja
Pris (inkl moms) 659,000:- 659,900:-

Polestar 2

Publicerad 4 oktober, 2019