Samarbetsartikel

Populära evenemang att oddsa på från motorns värld

Publicerad 31 januari, 2022
Dakar

Det finns många evenemang årligen inom motorsporten. Men vilka är egentligen de som är mest populära vad gäller odds och betting? Det finns oerhört många alternativ, allt från Formel 1 Grand Prix till Isle of Man och Dakar Rallyt. Spelbolagen har ökat utbudet av alternativ de senaste åren och det finns mycket spännande för dig att upptäcka.

Ett roligt komplement kan vara att testa på live betting. Där får du ofta bäst odds och framförallt unika marknader som inte är tillgängliga inför ett lopp ska börja. Kom igång och upptäck de hetaste evenemangen från motorns värld idag.

Monaco Grand Prix

Det var 1929 som Monaco Grand Prix arrangerades första gången på de smala gatorna i Monte Carlo. Detta är det mest glamorösa av samtliga race som finns i världen och det kryllar av kändisar i Monaco under denna period. För många är detta årets evenemang, inte bara inom racing. 

Spelbolagen slår också på med stora trumman när det är dags för Monaco Grand Prix. Det finns otroligt många marknader att välja mellan. Hos Bettingspesialisten finns det mycket information om Formel 1 betting.

Daytona 500

NASCAR får alltid en flygande start då Daytona 500 är det första evenemanget för säsongen. Det är tillsammans med Indy 500 det absolut mest populära rallyt i Nordamerika. Eftersom det är seriens första lopp för året råder det alltid väldigt stor förväntan i luften när evenemanget äger rum. Vanligtvis är det i slutet av säsongen som de bästa loppen hittas men där går Daytona 500 mot strömmen.

Indianapolis 500

År 1911 arrangerades det första Indy 500 och sedan dess har loppet varit ett årligt fenomen i staden Indianapolis. Evenemanget arrangeras under Memorial Day vilket vanligtvis är sista helgen i maj. Det är en tävling för Verizon IndyCar Series men i folkmun kallas loppet för Indy 500. Loppet är känt för sina höga hastigheter och vinnaren av Indy 500 blir odödlig i racingvärlden. 

Dakar Rallyt

Förut hette Dakar Rallyt Paris-Dakar Rally men idag är det känt endast som Dakar Rally. Det är ett lopp inom kategorin offroad där tävlande i flera olika klassiker av bilar, motorcyklar och lastbilar tävlar längs mycket svår terräng i etapper över en tidsperiod som överstiger två veckor. Målet i Dakar Rallyt är att faktiskt ta sig levande i mål.

Det finns varje år massor av deltagande som inte klarar av att ta sig in i mål. Men också en hel del som inte tar sig levande ur loppet. Dakarrallyt är extremt ansträngande och inget lopp är lika brutalt och elakt. En etapp kan vara såväl kort som hundratals mil per tag. 

Jämför oddsen

På dessa lopp finns det många odds att upptäcka. Men eftersom spelbolagen erbjuder olika odds är det värt att jämföra. Idag är det extremt enkelt att signa upp med BankID för den som inte varit medlem tidigare. Lägg oddset hos den aktör som erbjuder bäst odds för att maximera vinstchanserna. Se också till att göra din research så att du får möjlighet att slå oddsen.