Artikel i samarbete med Glamazon

Power Big Meet eller Summer Meet?

Publicerad 27 juni, 2018

Big Power Meet eller Summer meet

Förra året flyttade den stora bilträffen Power Big Meet från Västerås till Lidköping. I år kommer Power Big Meet för andra året i rad att hållas i Lidköping. Men bilträffen krockar med träffen Summer Meet som arrangeras i ursprungsstaden Västerås.

När Power Big Meet förra året flyttade till Lidköping beslutade folket i Västerås att det ändå skulle bli en bilträff i Västerås, samma helg, eftersom det är ”tradition att ha bilträff i Västerås”. I år kommer träffarna att hållas samma helg igen. Både Power Big Meet i Lidköping och Summer Meet i Västerås går av stapeln den 5-7 juli.

Men enligt arrangörerna ser de inte träffarna som konkurrenter. Det visade sig förra året att många bilentusiaster från Europa stannade i Lidköping som ligger cirka 20 mil mer söderut än Västerås. Förra året hade Power Big Meet besökare från 44 länder. Samtidigt drar Summer Meet i Västerås fler entusiaster från Norrland. På så sätt blir inte bilträffarna för stora.

Power Big Meet arrangeras på Hovby Flygfält som ligger ca 2 km söder om Lidköping i Västergötland och Summer Meet i Västerås på Johannisbergs flygfält i Västerås. Cruising sker inne i stadskärnorna.

Vilken av träffarna man än väljer att åka på är träffarna höjdpunkten på året för alla som är intresserade av amerikanska veteranbilar. Främst från 40-50- & 60-talet. Men även stilen från dessa årtionden är en viktig del på bilträffarna. Kanske är det fler kvinnor som går ”all in” på klädsel och frisyr under dessa träffar. Men som man kan man enkelt fixa stilen med skinnjacka, jeans eller bara en enkel vit eller svart t-shirt. Men glöm inte håret och skägget. Använd bra hårprodukter för män som får rockabillyfrisyren att ligga rätt med produkter från exempelvis Rumble 59 – Schmiere och American Crew.